FANtv-nl-logo-mobile

Volkswagen Eos Black Style

Een zwart gelakt CSC-dak en een 35 procent getinte achterruit geven deze speciale uitvoering van de Eos cabrio een exclusieve uitstraling.


CSC staat voor Coupé Schuifdak Cabriolet; een volledig automatisch openend en sluitend inklapbaar metalen dak, met standaard glazen schuif-/kanteldak. Inklapbare metalen daken zijn niet nieuw en zijn inmiddels de norm bij moderne cabriolets. Volkswagen zet echter een nieuwe standaard met het geïntegreerde glazen schuif-/kanteldak. De glaspanelen van de Black Style zijn gelijk aan het normale CSC-dak, de plaatwerkdelen echter worden gelakt in de kleur zwart. Bovendien is de achterruit 35 procent getint.De consumentenprijs van het Black Style-pakket bedraagt € 295 incl. btw/bmp.


Rijkere basisuitrusting
De Volkswagen Eos heeft bovendien een rijkere basisuitrusting dan voorheen, zoals de lichtmetalen velgen, een standaard 6-versnellingsbak, radio met 8 speakers en airconditioning. Bovenop deze rijke basisuitrusting is deze uitvoering ook als Highline leverbaar. Met onder andere een sportonderstel, lichtmetalen 17 inch velgen en touchscreen navigatiesysteem. Het Highline-pakket kost € 2.800 en is standaard voor de 2.0 TFSI en 3.2 V6 motoren. De Volkswagen Eos is overigens de enige in zijn segment die leverbaar is met een zescilinder.Laagste CO2-uitstoot
Het aanbod aan motoren is ruim. De Volkswagen Eos is verkrijgbaar met een 1.4 TSI-benzinemotor met het groene energielabel B, met 122 pk of 160 pk, of in een 2.0 TFSI met 200 pk; alle drie met directe benzine-inspuiting en een turbo. De 2.0 TDI met 140 pk is de eerste diesel in zijn segment waarvan de motor nu al voldoet aan de EU5-emissienorm.


De vanafprijs van de Eos bedraagt € 32.750 (1.4 TSI met 122 pk).

Vergelijkbare artikelen