FANtv-nl-logo-mobile

Prijzen Seat Leon, Altea en Altea XL Stationwagon

Seat heeft de prijzen bekend gemaakt van zijn nieuwe modellen. Die beginnen voor de Leon en Altea bij € 17.495,- en voor de Altea XL Stationwagon bij € 18.895,-.


De nieuwe Seats Leon, Altea en Altea XL Stationwagon, die nu op de markt verschijnen, zijn uiterlijk ingrijpend gewijzigd. Ze zijn te herkennen aan de vloeiende, nog elegantere lijnen, waarbij een aantal prominente aanpassingen direct in het oog springt.Aan de voorzijde vallen de nieuwe grille met het kleinere Seat-logo en de grotere koplampen op. Nieuw ontworpen buitenspiegels en lichtmetalen wielen benadrukken de elegantie van het koetswerk in combinatie met chromen accenten.


Aan de achterzijde trekken de grotere achterruit, gewijzigde achterklep en opnieuw gestylde lichtunits de aandacht. Bovendien wordt het nieuwe voorkomen ondersteund door een compleet vernieuwd interieur en een nog uitgebreidere standaarduitrusting, waarbij de nadruk ligt op comfort, dynamiek en veiligheid.Negen motor-varianten
De uitgebreide reeks beschikbare motoren voor de nieuwe Leon, Altea en Altea XL Stationwagon bestaat uit negen verschillende varianten vijf benzine- en vier dieselversies. Diverse motoren zijn ingrijpend gewijzigd en alle kenmerken zich door betere prestaties, een gereduceerd brandstofverbruik en lagere emissiewaarden. Op het gebied van energielabels kan worden gesteld dat over de gehele linie het aanbod een stuk groener is geworden. Ook zijn de geluidsisolatie en trillingen in het interieur gereduceerd.


De dieselreeks start bij de 1.9 TDI met 105 pk (die ook aan de basis staat van de Leon Ecomotive). Verder is ook een 2.0 TDI met 140 pk beschikbaar. Het topmodel binnen de dieselreeks is de 170 pk sterke 2.0 TDI common-rail die ook leverbaar is in de nieuwe Seat Exeo. Voor de Leon is deze nieuwe common-rail turbodiesel leverbaar in de FR-versie; in de Altea en de Altea XL Stationwagon is de 170 pk sterke 2.0 TDI te selecteren voor de Style- en de Sport-uitvoeringen.


Bij de benzinemotoren zijn twee nieuwe varianten te vinden: een 160 pk sterke 1.8 TSI en een 2.0 TSI met 211 pk, waarbij de laatste exclusief is voor de Leon FR.


De nieuwe 1.8 TSI en de beide 2.0 TSIs alsmede de nieuwe 2.0 TDI common-rail voldoen reeds aan de strenge EU-5 emissieregels.


Alle motoren, met uitzondering van de 1.6 en de 1.9 TDI (Ecomotive), zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De DSG-transmissie met zeven versnellingen is nu ook leverbaar op de 1.8 TSI met 160 pk. Alle benzine- en dieselversies die zijn voorzien van de zeventraps DSG-transmissie beschikken (vanaf juni) standaard over schakelflippers achter het stuur (met uitzondering van de 1.9 TDI DSG).


Binnenkort introduceert Seat bovendien een schakelindicator voor alle uitvoeringen met motoren die voldoen aan de EU-5-standaard én voor de Leon Ecomotive. Deze schakelindicator adviseert de berijder in welke versnelling de motor optimaal presteert.


Maximale tractie met het XDS-systeem
Met de introductie van het XDS-syteem (leverbaar vanaf juni), verhoogt Seat de veiligheid en rijdynamiek van de Leon, Altea en Altea XL Stationwagon aanzienlijk. Dit elektronische sperdifferentieel zorgt in combinatie met ESP voor verbeterde prestaties bij gripverlies. Dit ingenieuze systeem garandeert samen met het karakteristieke Agile Chassis Concept voor een goede wegligging in iedere situatie, waarmee het sportieve karakter genoemde modellen nog beter wordt ondersteund.


Omvangrijke standaarduitrusting
Met de komst van de 2009-uitvoeringen van de Leon, Altea en Altea XL Stationwagon heeft Seat de uitrusting van alle drie de modellen naar hetzelfde niveau gebracht. Alle versies beschikken over eenzelfde, omvangrijke standaarduitrusting voor de Basis, Reference, Style en Sport.


Tevens is de lijst van standaardvoorzieningen en opties aanzienlijk uitgebreid. Naast het nieuwe XDS-systeem (elektronisch sperdifferentieel) debuteren ook Hill Hold Control, bi-xenon koplampen met AFS en dagrijverlichting, een nieuw systeem voor de klimaatregeling, mistlampen vóór met bochtrijverlichting en parkeersensoren aan de voor- en achterzijde.


Business Line pakketten
Met de introductie van de nieuwe Leon, Altea en Altea XL Stationwagon lanceert Seat in Nederland direct ook twee Business Line pakketten, die met name gericht zijn op de veeleisende zakelijke rijder.


Het Business Line pakket is gebaseerd op het Style uitrustingsniveau en voegt hieraan toe:  • Seat Media systeem met 5 kleurenbeeldscherm, navigatie en touchscreen, acht speakers, een SD Card reader en een Benelux CD

  • BlueTooth incl. DOT-matrix

  • Parkeersensoren achter

  • Ruiten donker getint (vanaf B-stijl)

  • Regensensor

  • Automatisch dimmende binnenspiegel

De meerprijs voor het Business Line pakket ten opzichte van de Style bedraagt  € 295,-.


Het Business Line High pakket brengt dat luxueuze karakter op een nog hoger niveau. Dit pakket is gebaseerd op de Business Line en voegt hieraan toe:  • Bi-Xenon koplampen met AFS

  • Parkeersensoren vóór

De meerprijs van het Business Line High pakket ten opzichte van het Business Line pakket bedraagt  € 700,-.


Prijsstelling
Seat heeft een goede reputatie wat betreft competitieve prijzen voor sportieve modellen met een zeer complete standaarduitrusting. De nieuwe Leon en Altea met 1.4-liter (85 pk) benzinemotor vormen zeker geen uitzondering op die filosofie en zijn leverbaar vanaf € 17.495,-. De extra ruime Altea XL Stationwagon met dezelfde krachtbron kent een vanafprijs van € 18.895,-.


De Seat Leon 1.9 TDI (105 pk Ecomotive Reference) wordt leverbaar vanaf € 23.895,-, de Altea 1.9 TDI (105 pk Reference) heeft een vanafprijs van € 24.395,- en de Altea XL Stationwagon met dezelfde motor en uitrusting is er vanaf € 25.795,-.


De prijzen van de Leon en de Altea zijn vanaf heden gelijk aan elkaar (met uitzondering van de voordeligere Leon 1.9 TDI Ecomotive dankzij een groener energielabel). Het prijsverschil ten opzichte van de Altea XL Stationwagon bedraagt doorgaans € 1.400,-.


De nieuwe Seat Leon, Altea en Altea XL Stationwagon zijn per direct leverbaar.

Vergelijkbare artikelen