FANtv-nl-logo-mobile

Opel Astra (model 2009)

Opel heeft onverwachts in New York de nieuwe Astra onthuld. Deze zou je kunnen omschrijven als een kleine Insignia.


Want de lijnen van beide modellen komen sterk overeen. De Astra is natuurlijk kleiner, maar wel 10 centimeter langer dan zijn voorganger. De wielbasis is met 8,6 centimeter gegroeid naar 2,7 meter.Evenals de Insignia beschikt de nieuwe Opel Astra over een systeem met instelbare dempers.


Op motorengebied is er een nieuwe 1,4-liter turbomotor met directe inspuiting. Deze kotm voor de Opel Astra beschikbaar in versies van 136 en 180 pk. Het instapmodel beschikt over een 1,4-liter motor zonder turbo. Deze levert 80 pk. Aan de andere kant van het motorenaanbod staat de Opel Astra GTC Coupé die 270 paardenkrachten onder de motorkap heeft zitten!Voor de zuinige rijder is er ook volop keuze. De bekende CDTI-motoren zijn ook voor de nieuwe Astra beschikbaar. Deze zijn er in versies van 1,3-, 1,7- en 2,0-liter. De EcoFlex-diesel met start/stop-systeem houdt de CO2-uitstoot onder de 120 gram per kilometer.


Op de IAA in Frankfurt zal de nieuwe Opel Astra voor het eerst aan het publiek getoond worden. De verkoop start oktober 2009.Opel Astra GTCOpel Astra Sports Tourer

Vergelijkbare artikelen