FANtv-nl-logo-mobile

Hybride Honda Insight best verkocht in Japan

Voor het eerst is een hybride de best verkopende auto in Japan. In één maand tijd zijn er van de Honda Insight (net uit in Nederland) in Japan ruim 10.000 exemplaren verkocht.


De Honda Insight is een echte bestseller in Japan. Het is de eerste hybrideauto die de hoogste plaats op de Japanse verkoop-ranglijst inneemt.In de maand april heeft Honda in Japan meer dan 10.000 Insights verkocht, en is daarmee de bestverkochte auto. Ook nummer twee op de lijst is een Honda, namelijk de Fit, en ook dat is een primeur: nooit eerder bezetten twee Hondas de eerste twee posities in de Japanse verkoopranglijst. De Fit (Jazz in Europa) was overigens in heel 2008 de bestverkochte auto van Japan en bezette tot april dit jaar deze toppositie.Marktleider
Honda doet ook in Nederland goede zaken met zijn hybrideautos. Van de Honda Civic Hybrid zijn tot en met april ruim 2.800 stuks verkocht. Met de Insight meegeteld die sinds vorige maand te koop is heeft Honda bijna 3.000 hybrideautos aan de man gebracht. Daarmee is Honda de absolute marktleider op het gebied van hybrideautos.


Ondanks een sterk dalende markt (bijna 25 procent in de min tot en met april) heeft Honda in deze periode ruim 21 procent meer autos verkocht ten opzichte van dezelfde periode in 2008, en is het merk de grootste stijger. Honda verwacht dit jaar 8.000 hybrideautos te verkopen in Nederland.Honda Insight in Nederland
De nieuwe Honda Insight staat in Nederland inmiddels in de showroom bij alle Honda autodealers. Met prijzen vanaf 19.950 euro is de Honda Insight de goedkoopste hybrideauto op de Nederlandse markt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl