FANtv-nl-logo-mobile

Renault Scénic (model 2009)

Renault heeft de derde versie van de populaire Scénic uitgebracht. De midi-MPV is ruimer en comfortabeler geworden en rijdt meer dan ooit als een hatchback.


De nieuwe Renault Scénic heeft een enigszins 'Duitse' uitstraling met een robuuste stijl, bolle zijschermen, stevige schouders en ruime spoorbreedtes. Strakke lijnen kenmerken de auto, die is voorzien van een sportieve voorkant, een hellend dak en boomerang-vormige achterlichten.Meer zicht
Er is een breder zicht vooruit doordat de voorruitstijlen verder naar achteren zijn geplaatst. Dit levert 8% meer zicht naar opzij en 15% meer zicht omhoog op. De knieruimte op de tweede zitrij is vergroot, en door een met 15 mm verhoogde vloer en een verticaler geplaatst stuur is de rijpositie als die van een hatchback.


Opberg- en bagageruimte
Er is maar liefst 86 liter aan opbergmogelijkheden. Vier ruimten onder de vloer, vier lades onder de stoelen, zes insteekvakken op de rugleuning van de stoelen, twee vliegtuigtafeltjes, een dashboardkastje van 11 liter en een verschuifbare middenconsole met een opbergvak van 9 liter. De bageruimte is met 10% toegenomen, van 522 tot 555 dm3.Modulaire stoelen
De voorste passagiersstoel is neerklapbaar tot tafeltje. De stoelen van de tweede zitrij zijn op te klappen, neer te klappen of te verwijderen. In het laatste geval bedraagt de bagageruimte meer dan 1.800 dm3. De stoelen op de tweede zitrij zijn apart te verschuiven over 130 mm en de rugleuningen zijn in vijf standen af te stellen. Als de voorste stoel en de stoelen van de tweede zitrij zijn neergeklapt, ontstaat er een laadlengte van 2,50 meter.


Op afstand activeren van de koplampen
Met de functie 'op afstand activeren van de koplampen' is de auto in een parkeergarage makkelijk terug te vinden. Voor deze functie zit er een knop op de Renault Card die als sleutel dienst doet. De automatische parkeerrem wordt automatisch aangespannen bij het uitzetten van de motor en weer ontspannen bij het wegrijden als op het gaspedaal wordt gedrukt. Het systeem is ook te activeren met een knop op de middenconsole.


 


Parkeerhulp met beeld, geluid en een camera
De nieuwe Scénic heeft parkeersensoren die met beeld en geluid werken en die gekoppeld zijn aan een achteruitrijcamera. De camera geeft op het scherm van het navigatiesysteem het beeld weer van de situatie achter de auto. Daarnaast worden obstakels vóór en achter de auto in beeld gebracht door middel van een systeem dat werkt met gekleurde zones.


Motoren
Renault levert de nieuwe Scénic met drie benzinemotoren, waaronder de nieuwe 130 pk sterke TCe 130, en drie dieselmotoren, waarvan er één minder dan 140g CO2/km uitstoot. 

Vergelijkbare artikelen