FANtv-nl-logo-mobile

Renault Mégane Estate (model 2009)

De nieuwe Renault Mégane Estate is naast de Hatchback, de Coupé, de Grand Scénic en de Scénic de vijfde Mégane. De Estate komt in juli op de markt.


De Estate en onderscheidt zich met een elegant en dynamisch uiterlijk waarin functionaliteit en laadvolume de boventoon voeren. De prijzen van dit model starten bij 18.900 euro.De 62 mm extra wielbasis ten opzichte van de nieuwe Mégane Hatchback zorgt voor een harmonieus en gelijkmatig volume, wat nog eens benadrukt wordt door de carrosserielijn zonder opvallende knikpunten. De vloeiende en dynamische carrosserielijn loopt over de zijkant van de auto tot aan de achterlichtunit. Het wijkende dak, de slanke zijruiten, de hellende achterruit en de chroomkleurige dakdragers verlenen de auto een elegante look.


Het Renault-logo komt extra tot zijn recht door de ingesneden vorm van de achterruit. Het gekromde ontwerp van de achterlichten in twee delen, waarvan één geïntegreerd in de achterklep, geeft deze break een geheel eigen karakter.Bagageruimte
Met een lengte van 4,56 m biedt de nieuwe Mégane Estate royaal plaats aan vijf volwassenen en hun bagage.


De nieuwe Renault Mégane Estate heeft een bagageruimte van 524 dm3 (waarvan 38 dm3 onder de vloer). Afhankelijk van het gebruik is dit volume in een handomdraai te vergroten tot bijna 1.600 dm3. In de bagageruimte zijn voorwerpen van maar liefst 2,55 meter te vervoeren.De royale en goed bereikbare bagageruimte is bovendien praktisch door de mogelijkheid om de ruimte in twee delen te delen met behulp van een flexibel schot. In het ontstane vak kunnen kleine voorwerpen aan de voorkant van de bagageruimte bewaard worden. Daaronder bevinden zich twee extra opbergbakken (in totaal vijf liter) voor bijvoorbeeld de gevarendriehoek en het veiligheidshes.


Onder de tweede vloer van de bagageruimte bevindt zich nog een extra opbergruimte van 33 dm3 waar normaal gesproken het reservewiel zit. De nieuwe Renault Mégane Estate is namelijk standaard uitgerust met een bandenreparatieset; een reservewiel is optioneel bij de auto te bestellen.De zitplaatsen
De rugleuningen van de achterbank zijn 1/3 – 2/3 neerklapbaar, om de bagageruimte in een handomdraai nog groter te maken. Een 'steun' wordt automatisch geplaatst om een vlak, licht hellend oppervlak te creëren waarop de gebruiker bv. een pakket kan schuiven zonder gehinderd te worden door de neergeklapte rugleuning.


De voorste passagiersstoel is tot een 'tafeltje' op te klappen, waardoor in combinatie met de hiervoor genoemde configuratie lange voorwerpen van wel 2.550 mm zijn te vervoeren.


De 'breakstand' van de 1/3 – 2/3-deelbare achterbank: door de zitting naar voren te kantelen en de rugleuning neer te klappen, is een vlakke vloer en een bagageruimte van 1.516 dm3 te verkrijgen.De nieuwe Mégane Estate beschikt over een verwijderbare bagage-afdekhoes. Bij het inladen van grote spullen is deze hoes in een speciaal daarvoor bedoelde ruimte op te bergen achter de neergeklapte voorstoelen.


In het interieur beschikken de inzittenden in totaal over een maximale opbergruimte van 25 liter, verdeeld over het dashboardkastje (9 liter), de middenconsole (5,6 liter), de bakken in de voor- en achterportieren, de vakken onder de voeten van de bestuurder en de voorste passagier en de insteekvakken op de achterkant van de voorstoelen.


Snufjes
Het instrumentenpaneel is vernieuwd. Deze bevat ondermeer een tellerunit met gemengde weergave, analoog voor de toerenteller en digitaal voor het centrale display. Het centrale display bevat onder andere een nieuwe, gekleurde interface voor de snelheidsregelaar/-begrenzer.


De automatische parkeerrem werkt automatisch wanneer de motor wordt afgezet. Het schakelt weer uit zodra de auto wordt gestart en de bestuurder het gaspedaal intrapt
 
Het audiosysteem '3D Sound by Arkamys' zorgt voor een hoogwaardige, ruimtelijke weergave. Het geluid is af te stemmen op het aantal passagiers aan boord en hun plaats in het interieur.Motoren
De nieuwe Renault Mégane Estate is leverbaar met een ruime keuze aan motoren en versnellingsbakken.


Het dieselaanbod bestaat uit niet minder dan acht motoren. De benzine-rijder kan kiezen uit vier motoren, waaronder de nieuwe TCe 130 motor TCe staat voor Turbo Control efficency. De TCe 130 motor is door de Renault-Nissan Alliantie ontworpen. Het resultaat is een compleet assortiment zuinige, felle en betaalbare benzinemotoren. Met een cilinderinhoud van 1.397 cm3 beschikt de TCe 130 over het koppel van een 2.0 liter motor (190 Nm) en het vermogen van een 1.8 liter motor (130 pk – 96 kW), terwijl het brandstofverbruik bij gecombineerd gebruik slechts 6,5 l/100 km bedraagt.


 


Prijzen
De prijzen beginnen bij 18.900 euro voor de Mégane Estate 1.6 16V 100pk Authentique met energielabel B. Hieronder zie je een overzicht van de volledige prijslijst.


Vergelijkbare artikelen