FANtv-nl-logo-mobile

Alfa Romeo 8C GTA

In 2010 bestaat Alfa Romeo 100 jaar. Dat wordt in stijl gevierd, met de snelste en krachtigste Alfa ooit!


Hiervan zullen waarschijnlijk slechts 100 stuks worden geproduceerd, één voor ieder jaar dat Alfa bestaat.De Alfa Romeo 8C GTA moet prestaties gaan leveren die je normaal alleen bij een echte race-auto aantreft. Maar het moet ook een comfortabele straatauto worden. Hoe deze jubileumversie er exact uit komt te zien is nog onbekend. Maar het Engelse autotijdschrift AutoExpress verzamelde alle informatie en geruchten en liet de tekeningen maken die je op deze pagina aantreft.


De GTA-versie van de 8C is voorzien van een drietal luchthappers die zich in de motorkap bevinden. Nog meer lucht komt er binnen via de agressief geopende "muil".


Naar verwachting is de Alfa Romeo 8C GTA 1.450 kilo zwaar. Door veel koolstof te gebruiken is het gewicht binnen de perken gebleven.De motor wordt een Maserati 4,7-liter V8. Deze wordt ook in de Competizione en Spider gebuikt, maar speciaal voor de 8C GTA wordt - volgens AutoExpress - het aantal pk's opgekrikt van 450 naar 500. De topsnelheid moet de 320 km/u gaan halen en de 100 km/u moet vanuit stilstand in 4 seconden gehaald kan worden.


Leuk bedacht allemaal van AutoExpress, maar gaat Alfa Romeo dit waarmaken?

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl