FANtv-nl-logo-mobile

Honda CR-V Executive

Honda introduceert een nieuwe versie van de CR-V, de 2.4 Executive. Hij heeft meer vermogen en een zeer luxe uitrusting.


Hieronder valt onder andere een met leder bekleed interieur. De CR-V Executive is leverbaar vanaf half september 2009.


Het extra vermogen van de speciale uitvoering komt voor rekening van een 2,4-liter benzinemotor. Die is goed voor 122 kW/166 pk en een koppel van 220 Nm. De soepele krachtbron drijft de wielen aan via een automatische transmissie.Exclusief niveau
De uitrusting is op exclusief niveau: het interieur is met leer bekleed, de voorstoelen zijn verwarmbaar en de automatische klimaatregeling heeft twee temperatuurzones. Ook een multifunctioneel stuurwiel, cruisecontrol en lichtmetalen 18-inchwielen maken deel uit van de Executive-uitrusting. Daarmee houdt de lijst extras niet op. Honda levert deze versie standaard ook met een alarmsysteem, xenonverlichting met automatische afstandsinstelling en koplampwissers en een audiosysteem met cd-wisselaar voor 6 cds en een mp3-aansluiting.


Gebruiksmogelijkheden in overvloed in deze luxueuze versie van de CR-V. Het zitgedeelte van de achterbank is in de verhouding 60/40 naar voren te klappen en de rugleuning kan in de verhouding 40/20/40 worden versteld. Bij volle bezetting heeft de CR-V maar liefst 524 liter bagageruimte (VDA-norm met afgedekte kofferruimte). Met de achterbank omgeklapt is die 955 liter tot raamhoogte. Een praktische, verstelbare extra laadvloer verdeelt de kofferruimte in de hoogte in tween wat extra vloeroppervlak en dus extra bruikbare ruimte oplevert.


Trailer Stability Assist
De veiligheid van de inzittenden wordt gewaarborgd door onder meer zes airbags en actieve hoofdsteunen. Omdat CR-Vs ideale trekautos zijn, is het model standaard voorzien van Trailer Stability Assist, het systeem dat aanhangers stabiel achter de auto houdt. Het systeem werkt samen met de Vehicle Stability Assist dat de stabiliteit van de auto bewaakt.


De Honda CR-V 2.4 Executive staat vanaf half september in de Nederlandse showrooms. De vanaf prijs is 42.400 euro.

Vergelijkbare artikelen