FANtv-nl-logo-mobile

Volvo C30 (model 2010)

Volvo heeft de C30 (anno 2006) een update gegeven. Vooral de neus is flink aangepast.Toch kennen we de neus al. Deze is namelijk vrijwel gelijk aan die van de al eerder vernieuwde C60 en C70. We zien nieuwe koplampen, een nieuwe grille en nieuwe spatschermen. Het logo, uitgevoerd in metaal, komt beter uit dan bij het voorgaande model.


Aan achterkant zijn er ook aanpassingen. De zwarte kunststof panelen zijn verdwenen waardoor de kleur van de carrosserie nu vrij naar beneden doorloopt. De koper kan de onderkant echter ook een andere kleur laten geven.Helemaal mooi maak je de C30 met de speciale stylingkit. Deze bevat aluminium gekleurde onderdelen als mistlampen, zijskirts, een voorspoiler en een onderspoiler aan de achterkant. Wie kiest voor de D5- of T5-motor krijgt bovedien twee 90 mm sierstukken van gepolijst roestvast staal op de uitlaat.


Voor het interieur zijn er enkele nieuwe kleuren aan de bestellijst toegevoegd. Je kunt nu bijvoorbeeld kiezen voor bekleding in Cranberry Red of een interieur in de kleurencombinatie Espress/Blond (donkerbruim boven, licht onder). Ook kan je kiezen voor een middenconsole in de uitvoering Oyster Burst Déco. De vormgeving daarvan is gebaseerd op de beroemde klassieke Zweedse Hagström-gitaren die ondermeer door Elvis Presley werden gebruikt.Ook de rijeigenschappen hebben een update gehad in de vorm van een optioneel sportonderstel. De demping en vering hiervan zijn scherper afgesteld en er zijn stijvere rubberen lagers aangebracht. De auto wordt hierdoor 30 procent stijver.


Dit najaar moet de vernieuwde Volvo C30 beschikbaar komen.


Vergelijkbare artikelen