FANtv-nl-logo-mobile

Ford C-MAX (model 2010)

Op de IAA zijn de nieuwe Ford C-MAX en de 7-persoons Ford Grand C-MAX te zien. Vooral de laatste is met zijn schuifdeuren een opvallende MPV.De C-MAX heeft een geheel nieuw ontwerp gekregen. Dit is gebaseerd op de prachtige iosis MAX-conceptauto, die al eerder te zien was op de Autosalon van Genève. De auto is beschikbaar als 5-persoons C-MAX en 7-persoons Grand C-MAX. De Grand C-MAX is voorzien van dubbele schuifdeuren een is ook groter, hoger en daarom natuurlijk ook ruimer. Met de Ford C-MAX wordt een grote stap voorwaarts gemaakt door stijl, ruimte en flexibele zitmogelijkheden (5- of 7-zitsmodus). Superieur comfort, ergonomie en veiligheid worden aangevuld met soepele, milieuvriendelijke motoren.


Het design
Het design van de C-MAX is gebaseerd op het design dat Ford gebruikt voor al zijn nieuwe modellen (Kinetic Design genaamd). De auto is daarmee in lijn met de nieuwe Fiesta, Kuga en Mondeo. Al deze modellen beschikken bijvoorbeeld over een dynamisch oplopende ruitlijn, een trapeziumvormige ondergrille en grote gewelfde vlakken.Ook binnenin zijn er veel overeenkomsten met de andere nieuwe modellen. De bestuurder heeft een hoge zitpositie, waardoor alle bedieningselementen ook hoog zijn geplaatst. Er zijn veel opbergmogelijkheden want de Ford C-MAX is een gezinsauto, en dat vraagt om "kastruimte". Extra ruimte in de Grand C-MAX
De Grand C-MAX wordt gekenmerkt door zijn schuifdeuren die aan beide kanten zijn aangebracht. Deze geven toegang tot de tweede en derde zitrij.De tweede rij beschikt over 3 zitplaatsen, waarvan de middelste stoel onder een zijstoel kunnen worden weggeklapt.Motoren
Over de motoren hebben we nog weinig informatie. Het gaat om een aantal vernieuwde benzinemotoren en TDCi-dieselmotoren. Helemaal nieuw is de 1.6 liter viercilinder Ford EcoBoost met zowel turbo- als inspuittechnologie. Deze motor zou 20 procent minder uitstoten dan een normale benzinemotor met dezelfde kracht.


Optioneel is de PowerShift-zestrapsautomaat met dubbele koppeling.Leverbaar eind dit jaar
Zowel de Ford C-MAX als de Grand C-MAX staan 2010 bij de dealer. Meer details en de prijzen hoor je tegen die tijd van ons.

Vergelijkbare artikelen