FANtv-nl-logo-mobile

Skoda Superb Combi

Op de IAA is de gloednieuwe Skoda Superb Combi te zien. Maak hier kennis met deze ruime stationwagon.


Deze 4,83 meter lange stationcar slokt maar liefst 633 liter bagage op. Met neergeklapte achterbank is dat zelfs 1.865 liter. Al die ruimte is verpakt in een elegante carrosserie met typisch Skoda-design.De nieuwe Skoda Superb Combi zorgt voor een nieuwe maatstaf in zijn segment, want zijn comfort en ruimteaanbod zijn bovengemiddeld. Daarmee krijgt het succesverhaal van de Superb een nieuwe wending, want van de nieuwe generatie zijn in zon jaar tijd wereldwijd al meer dan 42.000 exemplaren verkocht. In dertien landen is dit model al tot auto van het jaar gekozen en ook veel andere prijzen vielen de Superb ten deel.


Grootse ruimte en uitrusting
De Superb Combi is groot en ruim, maar heeft een gebalanceerde uitstraling. Dat is te danken aan de elegante Skoda-lijnvoering, de lange wielbasis en de licht dalende daklijn. De Combi is 4.838 mm lang, 1.817 mm breed en 1.510 mm hoog. Deze exterieurmaten vertalen zich in een riant opgezet interieur, waarin inzittenden en hun bagage zeer veel plek hebben. De bagageruimte-inhoud varieert van 633 tot maar liefst 1.865 liter.De uitrusting van de Superb Combi komt overeen met die van de Superb. De afwerking met hoogwaardige materialen getuigt van oog voor detail. Voor het eerst levert Skoda nu keyless entry in combinatie met een start/stopknop rechts van het stuur. Nieuw is ook de haaievinvormige dakantenne.


Een ander interessante aanvulling op de uitrusting is de elektrisch bedienbare achterklep. Na het openen rolt de afdekhoes van de bagageruimte automatisch voor de helft op, waardoor er extra ruimte is voor in- en uitladen. De lage tildrempel en de tot buiten de auto uittrekbare bagagevloer vergemakkelijken deze handelingen nog meer.De praktische kijk op autorijden blijkt ook uit de uitneembare LED-lamp in de linkerwand van de bagageruimte. Buiten de auto is het een handige zaklamp. Het panoramaschuifdak zorgt naar wens voor een extra licht en luchtig interieur. Een zonwerend rolgordijn beschermt tegen te fel zonlicht.


Keuze uit motor, transmissie en aandrijving
Net zoals de sedan is de nieuwe Combi leverbaar met drie benzinemotoren en twee diesels. De benzinevarianten zijn de 1.4 TSI 92 kW/125 pk, 1.8 TSI 118 kW/160 pk en 3.6 FSI V6 191 kW/260 pk. De dieselversies zijn de 2.0 TDI PD 103 kW/140 pk en 2.0 TDI CR 125 kW/170 pk. Al deze motoren werken met directe inspuiting, voor lagere verbruiks- en emissiewaarden. Er is verder keuze uit handgeschakelde en DSG-transmissies en voorwiel- en vierwielaandrijving.De Superb Combi staat in het 1e kwartaal van 2010 in de Nederlandse showrooms.

Vergelijkbare artikelen