FANtv-nl-logo-mobile

Toyota Verso: Gezinsauto van het jaar 2010

De Toyota Verso is met een overtuigende meerderheid verkozen tot de Gezinsauto van het Jaar 2010.


Deze prestigieuze titel wordt sinds 1998 uitgereikt door de lezers van Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien en Kampioen. De Renault Grand Scenic en de Volkswagen Golf eindigden op de tweede en derde plaats.De Gezinsauto van het Jaar-verkiezing is een initiatief van Jonge Gezinnen BV en de Kampioen, het ledenblad van de ANWB. Van begin augustus tot eind oktober kon er via de website www.gezinsautovanhetjaar.nl worden gestemd op de Toyota Verso, Renault Grand Scenic en Volkswagen Golf: de drie finalisten uit de voorrondes.


Tijdens die voorrondes fungeerden de hoofdredacteuren van de organiserende publieksbladen als vakjury. Ze letten vooral op veiligheid, interieurruimte, toegankelijkheid van het interieur zowel voor kinderzitjes als voor kinderwagens, prijs-kwaliteitverhouding, rij-eigenschappen en comfort.


Acht kandidaten
De Toyota, Renault en Volkswagen werden door de vakjury geroemd om zaken als de binnenruimte (Renault), het rijgemak (Volkswagen) en de praktische bruikbaarheid (Toyota). In totaal dongen acht kandidaten mee naar de prestigieuze titel.De rest van het deelnemersveld zag er als volgt uit: de Citron C3 Picasso, Honda Insight, Kia Soul, Peugeot 3008 en Skoda Superb. De lezers van de organiserende bladen bepaalden uiteindelijk de winnaar en maakten door het uitbrengen van hun stem kans op mooie prijzen.


Pieter van der Velden, Algemeen Directeur Louwman & Parqui B.V. (Toyota-importeur): We zijn heel blij met de overtuigende winst bij het behalen van deze titel, naast de recente overwinning met de Toyota Verso in de Autoweek Tevredenheidstrofee. Met name omdat hier de stem van de consument spreekt en de Verso wederom als winnaar uit de bus komt.

Vergelijkbare artikelen