FANtv-nl-logo-mobile

BMW 3-serie Coupé en Cabrio (model 2010)

Anderhalf jaar nadat de BMW 3-serie is vernieuwd hebben de Coupé en de Cabriolet eindelijk een facelift gehad.


De update is vooral aan de voorkant zien. Hier vinden we een nieuwe brede voorbumper. een dubbele grille, nieuwe lichtunits, en een driedelige luchtinlaat over de volledige breedte van de auto.Verder zijn de spiegelkappen nieuw, en zijn er achterop ook nieuwe lichtunits te vinden. Daarin bevindt zich LED-verlichting. Aan het interieur is nauwelijks iets veranders. Wel zijn daar nieuwe kleuren en nieuwe bekledingstoffen beschikbaar.


Veel aanpassingen zijn te vinden onder de motorkap. Er zijn drie nieuwe motoren. Zo is er nu een 306 pk sterke 3-liter zescilinder met TwinPower Turbo Technology, High Precision Injection en Valvetronic-kleptiming. Deze is in de Coupé met een verbruik van 8,4 liter per 100 kilometer een stuk zuiniger dan de oude versie van deze motor. In de Cabrio heb je 8,8 liter nodig voor deze afstand.Ook de minst krachtige motor is vernieuwd. De 318i 2 liter levert nu 143 pk en haalt een topsnelheid van 210 kilometer per uur. De 100 wordt in 9.1 seconden gehaald (Coupé). Het verbruik is 6,3 liter op 100 kilometer (6,6 liter bij de Cabriolet). Nette prestaties voor deze instapper!


Ook de dieselmotoren in de 325d en 320d zijn  vernieuwd. Ook deze motoren leveren meer pk's en verbruiken minder. De 320d is er het meest op vooruit gegaan, deze levert nu 184 pk en 380 Nm. Dat is 7 pk en 30 Nm meer dan zijn voorganger.Begin maart zijn de nieuwe BMW 3-serie Coupé en Cabrio te zien op de Autosalon van Genève, en nog dezelfde maand staan ze bij de dealer.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl