FANtv-nl-logo-mobile

Subaru in Genève 2010

Subaru zal in Genève belangrijk nieuws tonen, waaronder de Subaru Hybrid Tourer Concept als Europese primeur en de Subaru Impreza XV als wereldprimeur.


Daarnaast wordt autotentoonstelling van Genève ( (van 4 tot en met 14 maart) de elektrisch aangedreven Subaru Stella met 'plug-in'-techniek tentoongesteld, die inmiddels in Japan in productie is gegaan, terwijl Subaru's unieke boxermotortechnologie in het bijzonder in de diverse BOXER DIESEL modellen tot uiting komt.De presentatie op de Subaru-stand fungeert tevens als podium voor Subaru's streven om de voor het merk kenmerkende, solide rijeigenschappen en rijplezier te combineren met milieuvriendelijke oplossingen.


Europese primeur: Subaru Hybrid Tourer Concept
Met de Subaru Hybrid Tourer Concept gunt Subaru de bezoekers van de Autosalon een kijkje in de toekomst van Subaru's visie voor een ruime reiswagen, die als vanzelfsprekend is uitgerust met Symmetrical All Wheel Drive, alsmede met een tweeliter benzine  turbo-boxermotor met directe inspuiting. Deze aandrijving wordt gecompleteerd met een milieuvriendelijke toepassing dankzij zijn unieke hybride systeem in de vorm van assistentie door twee elektromotoren.Het spectaculaire carrosserie-ontwerp van de Tourer Concept verraadt al meteen waar het om gaat: een prachtige combinatie van bijzondere styling, topprestaties, uitmuntende rijeigenschappen en natuurlijk Subaru's grensverleggende veiligheidsniveau, dit alles geboden in een milieuvriendelijk concept. Dit 4,63 meter lange model is thans voor het eerst in Europa te zien.


Wereldprimeur: Subaru Impreza "XV"
De wereldprimeur op de Subaru-stand betreft de onthulling van de Subaru Impreza XV, die in de komende zomer in Nederland in de verkoop zal gaan. De 4,43 meter lange XV is gebaseerd op het bekende Impreza 5-deurs hatchbackmodel, waarvan het exterieur een onvervalste crossover styling heeft meegekregen.


De auto kenmerkt zich door een geprononceerde grille, een aangepast  ontwerp van de wielkasten, speciale dakrails en een dakspoiler. Deze exclusieve Impreza-creatie wordt verkrijgbaar met een tweeliter boxermotor, naar keuze de benzine-krachtbron of de BOXER DIESEL, die beide uiteraard voldoen aan de Euro5-normen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl