FANtv-nl-logo-mobile

BMW 5-serie Touring (model 2010)

Na de 5-serie Sedan komt BMW nu ook met een nieuwe Touring. Het is een stationwagon die niet alleen maar functioneel is.


Daarvoor is de BMW 5-serie Touring veel te luxe en veel te sportief, en bovendien beschikt hij over veel te veel uitstraling. Dit is absoluut meer dan alleen een werkpaard voor de familie. De BMW 5-serie Touring heeft een sportieve styling die niet ten onder doet voor die van de sedan. Met zijn aflopende daklijn en oplopende schouderlijn straalt hij zelfs kracht uit.Binnenin is er veel luxe. Neem bijvoorbeeld het iDrive-systeem met het optionele ConnectedDrive. Hiermee kunnen de inzittenden surfen over internet, e-mail lezen en hun mediaspelers aansluiten op het car-multimedia-systeem.


Veel ruimte
Maar praktisch is de BMW 5-serie Touring ook! Er is veel beenruimte, ook achterin, en zelfs de achterstoelen zijn individeel te verstellen in zeven stappen. De auto ziet er sportiever uit, maar is ten opzichte van zijn voorganger wel gegroeid. 4,9 meter lang is hij nu, 1,86 meter breed en 1,46 meter hoog. 560 liter bagage is er in te stouwen. Niet alleen via de achterklep, maar ook via het apart te openen achterraam. Door de achterbank neer te klappen (kan in twee delen) komt er zelfs 1.670 liter beschikbaar. Luxe is de automatische bagageafdekhoes.


Vier motoren
En dan de motoren. De koper kan kiezen uit vier krachtbronnen. De 523i is voorzien van een zescilinder benzinemotor die 204 pk en 270 Nm op de weg brengt. Verder is er de 535i die is voorzien van een zescilinder TwinPower-motor die wel 306 pk en 400 Nm levert. Deze knalt in 6 seconden naar de honderd, en stopt pas als hij de 250 km/u haalt (of als zijn berijder het gaspedaal laat vieren). Dat levert wel een hoger benzineverbruik op want gemiddeld gebruikt deze motor 8,6 liter benzine op 100 km terwijl de 523i onder dezelfde omstandigheden maar 7,9 liter nodig heeft.De andere twee motoren zijn diesels. De 520d is voorzien van een viercilinder dieselmotor met 184 pk en 380 Nm. Voor de grote prestaties zorgt echter de zescilinder dieselmotor in de 530d. Deze brengt 245 pk en 540 Nm op de weg. Sprinten naar 100 doet deze diesel in 6,4 seconden. De topsnelheid bedraagt 243 km/u. Het verbruik heeft BMW weten te beperken tot 6,3 liter diesel per 100 km.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl