FANtv-nl-logo-mobile

Daihatsu Terios (model 2010)

Wie bij de Daihatsu-dealer gaan kijken ziet daar een vernieuwde Terios staan. Zowel het uiterlijk als de motor zijn onder handen genomen.


De 1,5-liter viercilinder is schoner geworden. Zoder dat het ten koste gaat van de pk's (105) is het verbruik van de achterwielaangedreven versie naar 7,2 liter benzine per 100 kilometer. Bij de vorige versie was dat nog 7,5 liter, een aanzienlijke besparing die tot stand is gekomen door een optimaler presterende motor en een verbeterde aerodynamica. De CO2-uitstoot is met 7 gram verminderd tot 169 gram per kilometer.De aerodynamica is vooral verbeterd door de nieuwe grille en voorbumper. Andere zichtbare aanpassingen zijn de nieuwe achterbumper, de wielkoffer in carrosserie-kleur en de achterlichten van helder glas.


Ook binnenin zijn er bij de Daihatsu Terios de nodige aanpassingen. Het dashboard is voorzien van nieuwe instrumenten, er is audiobediening op het stuurwiel en veel versies zijn voorzien van climate control.De prijzen van het vernieuwde model starten bij 18.999 euro voor de Terios 1.5 2WD Traffic. De Tour (met achterwielaandrijving) kost 21.549 euro en de achterwielaangedreven Terios Trophy heb je voor 23.749 euro.Wil je vierwielaandrijving, dan kom je uit bij de Terios 4WD Track die een prijskaartje van 25.649 euro heeft. Het topmodel is echter de Terios Top die 26.149 euro kost. De Tour, Trophy en Track zijn voor 1.000 euro meer ook als automaat te koop.

Vergelijkbare artikelen