FANtv-nl-logo-mobile

Succesvolle rentree voor Maserati

Afgelopen weekend heeft Maserati met de MC12 op uiterst succesvolle wijze haar rentree in de autosport gemaakt. Het Italiaanse automerk zette tijdens de FIA GT race op Imola twee teams in bestaande uit de coureurs Andrea Bertolini/ Mika Salo en Johnny Herbert/ Fabrizio Di Simone.Tijdens de FIA GT race op het circuit van Imola wist Maserati dankzij het debuut van de MC12 beslag te leggen op twee podiumplaatsen, een ongekend succes voor het Italiaanse merk met de drietand.“Ik ben bijzonder verheugd met dit resultaat,” verklaarde Luca di Montezemolo na afloop. “Twee auto's op het podium, dat is pas echt erkenning voor al het werk dat Maserati de afgelopen tijd heeft verzet. Na een afwezigheid van 25 jaar kon de rentree van een autofabrikant met zo'n geschiedenis op het circuit niet succesvoller verlopen.”
De Maserati MC12 toonde zich op Imola een uiterst betrouwbare en snelle auto en de coureurs waren na hun racedebuut met de MC12 uitermate content over de prestaties. Andrea Bertolini en Mika Salo wisten samen beslag te leggen op een tweede plaats op het podium, op de voet gevolgd door de equipe Johnny Herbert / Fabrizio Di Simone.“Ik ben zeer tevreden,” aldus Andrea Bertolini. “De auto voelde erg betrouwbaar aan en dus hebben we het tempo in het tweede deel van de race verder opgeschroefd, nadat we bovendien onze banden hadden verwisseld voor een zachtere compound. De steun van Pirelli was voor ons onmisbaar bij het behalen van dit succes.”
Ook oudgediende en ex-Formule 1 coureur Johnny Herbert was bijzonder goed te spreken over het verloop van de race. “Fabrizio en ik hebben goed en constant gereden, waarbij we de auto naarmate de race vorderde steeds beter leerden kennen. Tegen het einde werd het circuit vuiler waardoor ik spinde. Maar ik kreeg de auto weer onder controle en kon de race zonder problemen op een derde plaats beëindigen. Een betere rentree had Maserati zich niet in de autosport kunnen wensen.”
Vorige week nog toonde Maserati de 25 straatversies van de Maserati MC12, die inmiddels gereed zijn om aan hun nieuwe eigenaren afgeleverd te worden. De 25 auto's zijn wat techniek betreft grotendeels gelijk aan de raceversies.


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl