FANtv-nl-logo-mobile

Barichello doet goede zaken in China

De Grand Prix van China bood weer genoeg spanning en sensatie. Voor de Ferrari-coureur Rubens Barichello pakte deze race weer goed uit, terwijl Michael Schumacher minder fortuinelijk was.


Schumacher had deze keer veel pech: een spin, aanrijding en lekke band. Het team van Ferrari liet de wereldkampioen vanuit de pitsstraat te laten starten, in de hoop tijdens de eerste stint plaatsen goed te kunnen maken. Zijn teamgenoot Barrichello hoefde zich hierover minder zorgen te maken. Hij maakte een goede start en pakte de leiding, op de voet gevolgd door Kimi Räikkönen, Fernando Alonso en Felipe Massa. Al snel maakten Jenson Button en teamgenoot Fisichella een opmars en verschalkten beide Massa. Ook Alonso moest zijn meerdere erkennen in de twee.

Räikkönen en Barichello waren erg aan elkaar gewaagd en meer dan twee seconden bedroeg het gat tussen de twee kemphanen niet. Schumacher, die zich normaal met gemak een weg naar voren baande, bleek deze race aanzienlijk meer moeite te hebben. Na een touché met Klien, ontdekte hij dat deze race nog niet zo makkelijk zou worden. Na een spin moest Schumacher zelfs zijn inhaalslag weer opnieuw beginnen. Meer onheil treft de Duitser als hij een flink eind met een lekke band moest afleggen.

Ook zijn broer heeft bepaald geen gelukkige dag. Ralf wordt door een inschattingsfout van David Coulthard achterstevoren getikt, waarna hij besluit de pits in te duiken. Kokend van woede zet Ralf zijn Williams aan de kant, ondanks aanmaningen van zijn team om de race te vervolgen. David Coulthard bekoopt zijn onbezonnen actie met een lekke voorband.

Ondertussen kon Barichello onbezorgd zijn weg vervolgen. Zijn achtervolger, Räikkönen, moest zijn tweede plek afstaan aan Jenson Button, die één stop minder maakte en zo zijn negende podiumplaats van het seizoen pakte. En zo werd het toch nog een mooi seizoen voor Rubens Barrichello. In China wint de Braziliaan voor de tweede keer op rij, voor Jenson Button en Kimi Räikkönen.Uitslag:
 1. Barichello


 2. Button


 3. Räikkönen


 4. Alonso


 5. Montoya


 6. Sato


 7. Fisichella


 8. Massa


 9. Coulthard


 10. Webber


 11. Villeneuve


 12. Schumacher M.


 13. Heidfeld


 14. Panis


 15. Glock


 16. Baumgartner

(Uitvallers: Schumacher R., Zonta, Bruni, Klien)


Vergelijkbare artikelen