FANtv-nl-logo-mobile

Euroboss series: ex-Formule 1 bolides in actie

De EuroBOSS series is een vrij onbekend Europees kampioenschap, maar staat zeker garant voor een hoop spektakel. Ruim twintig ex-Formule 1 wagens verschijnen er gedurende het seizoen aan de start om de strijd met elkaar aan te gaan.De EuroBOSS series is een vrij onbekend Europees kampioenschap, maar is daarom niet minder spectaculair. In deze klasse rijden onder meer ex-Formule 1 bolides, zoals bijvoorbeeld een Benetton Ascari Benetton Judd V10, Tyrrell Cosworth V8, Minardi Cosworth V8, Reynard Judd V8 en een Arrows Cosworth V8. Naast ex-Formule 1 bolides strijden er ook ex-Formule 3000 auto's mee, zoals de Lola Audi 1.8 Turbo en de Reynard Cosworth V8. Nederlander Klaas Zwart is één van de deelnemers met zijn Ascari Benetton Judd V10, waarmee hij in 2003 kampioen werd.


De deelnemende ex-Formule 1 auto's moeten voor 31 december 1997 zijn gebouwd en de ex-Formule 3000 wagens voor 31 december 1995. De acht races van dit kampioenschap worden op verschillende Europese circuits verreden in Engeland, België, Duitsland en Frankrijk. En dit zijn vaak niet de minste circuits: Silverstone International in Engeland, de Lausitzring in Duitsland en het prestigieuze Le Mans circuit in Frankrijk.


De EuroBOSS series wordt georganiseerd door de British Automobile Racing Club (BARC) en heeft als doel de toeschouwers en deelnemers waar voor hun geld te geven in de Europese autosport. Dit blijkt succesvol, want met een deelnemersveld van ruim twintig auto's groeit de EuroBOSS series uit tot een competitieve en spannende klasse.


De Nederlander Klaas Zwart gooit hoge ogen in deze klasse. Dit jaar verdedigde hij zijn kampioenschap, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Scott Mansell.
Vergelijkbare artikelen