FANtv-nl-logo-mobile

Chevrolet Nubira beleeft racedebuut in Monza

De Chevrolet Nubira World Touring Car beleefde zijn racedebuut tijdens de openingsronde van het 2005 World Touring Car Championship (WTCC) in Monza, Italië. Na een lange winter van ontwikkeling, bouw en testen staat het team nu aan de vooravond van de eerste serieuze krachtmeting op het beroemde Italiaanse circuit.


Zoals gebruikelijk voor ieder nieuw raceprogramma is het eerste doel het uitrijden van races en het verzamelen van zoveel mogelijk data. Voor Chevrolet Racing is het niet anders. “Zo vroeg in het seizoen is het voor ons belangrijk om races te finishen,” aldus teammanager Mark Busfield. “We moeten meer kennis opdoen met de Nubira die vervolgens wordt verwerkt in het vervolg van onze ontwikkelingsactiviteiten."

Twee weken geleden kwamen Alain Menu, Nicola Larini en Rob Huff al in actie op het Autodromo tijdens de FIA testdagen. Het was de eerste keer dat alle fabrikanten die aan het 2005 WTCC seizoen deelnemen gezamenlijk op de baan verschenen. “Monza is een 'motorcircuit' en we weten allemaal dat Alfa op dit gebied erg sterk is,” verklaart Mark Busfield. “Wij zitten nog steeds in het beginstadium van ons ontwikkelingsprogramma en gaan er ook niet vanuit dat we de strijd met Alfa, BMW en Seat zo vroeg in het seizoen al kunnen aangaan. Wij gaan uit van een lange-termijn ontwikkelingsplan dat onze doelstellingen moet verwezenlijken. Het is belangrijk om ons aan dat plan te houden in plaats van ons te focussen op één specifiek circuit.”


Hoewel de auto nog snelheid te kort komt, is het team er van overtuigd dat het dit probleem zal oplossen. “De test op Monza bracht geen nieuwe tekortkomingen aan het licht,” vervolgt Busfield. “We weten inmiddels dat het chassis en de handling- en remprestaties vergelijkbaar zijn met die van de gevestigde orde, maar we komen nog motorvermogen te kort."
,,Dit wordt echter al verholpen als onderdeel van ons bestaande ontwikkelingsplan en speelt een belangrijke rol bij onze voorbereiding op de race. Geen van de problemen die we tijdens onze tests voorafgaand aan het seizoen zijn tegengekomen zijn onoplosbaar. Het is slechts een kwestie van continue verbetering gedurende het 2005 seizoen.”

Tijdens de race zullen alledrie de auto's voor het eerst met identieke specificaties rijden. Tot nu beschikten de auto's over verschillende motorspecificaties, maar die staan nu vast. “Tot nu toe werden onze auto's tijdens de tests van verschillende specificaties voorzien om zoveel mogelijk data te generen, maar nu zijn de drie auto's uitgerust met dezelfde racespecs. Daartoe behoren ook de set-up voor de motor, het brandstofsysteem en de aërodynamica,” besluit Busfield.

Vergelijkbare artikelen