FANtv-nl-logo-mobile

Racedebuut voor MG XPower SV-R

De MG XPower SV-R supersportwagen heeft voor het eerst aan een serieus autosportevenement deelgenomen en beleefde daarmee zijn echte autosport-debuut.Recent nam Peter Lloyd Racing met hun XPower SV-R als privé-team deel aan het VdeV Endurance kampioenschap op het Jarama circuit in Spanje. Daar volbracht de SV-R racewagen de race over 90 ronden gedurende vier uur zonder problemen. De XPower SV is een straatauto met racebloed en is uitgerust met een aantal features dat geïnspireerd is op het circuitgebruik. De auto hoeft daarom slechts op enkele punten aangepast te worden om hem geschikt te maken voor de autosport.

In dit geval werd de MG XPower SV-R gemodificeerd door JP Motorsport uit Birmingham, dat gespecialiseerd is in het prepareren van racewagens. Dankzij de aanpassingen kan en mag de SV-R deelnemen aan het endurance kampioenschap, dat eind maart van start ging.

Slechts drie weken had het team de tijd om de auto te prepareren en zonder de mogelijkheid om de auto te testen, fungeerde de eerste race zowel als shake-down als een serieuze start om de kampioenschaptitel dit jaar te veroveren. Tijdens de race werd de auto diverse malen in de pits geroepen voor een aantal tijdrovende en niet-geplande pitstops, om vitale onderdelen van de auto te controleren.Uiteindelijk was het team meer dan tevreden dat de XPower SV-R de race over een afstand van 90 ronden en gedurende vier afmattende uren op hoge snelheid op een heet Jarama circuit zonder problemen volbracht. De MG XPower SV-R eindigde op een nette 33ste positie overall (van in totaal 43 deelnemers) en werd 7e in zijn klasse.De race in Jarama was de eerste van in totaal acht evenementen om het VdeV Endurance kampioenschap, dat deel uitmaakt van de Federatie van Franse Sportwagen Associatie races (FFSA). Het kampioenschap doet ondermeer de circuits aan van Spa-Francorchamps, Magny Cours, Paul Ricard en diverse andere gerenommeerde Franse circuits.Peter Lloyd is voor velen beter bekend vanwege zijn voormalige zakelijke activiteiten voor de Lloyd Chemist Groep, maar zijn passie voor en succes in historische en endurance races is befaamd. De MG XPower SV-R racewagen van Peter Lloyd Racing is gespoten in de kleur Pearl Black en is voorzien van dubbele strepen in de kleur XPower groen. Op de portieren prijkt het geluksgetal van de coureur, startnummer 66.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl