FANtv-nl-logo-mobile

Porsche GT3 Cup Challenge in actie met Pinksteren

De rijders van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge maken zich op voor de derde en vierde race, die worden verreden tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. De jacht is geopend op de equipes Duncan Huisman – Olaf Manthey en Tim Coronel – Menno Kuus, die tijdens de Paasraces het 'goud' en het 'zilver' verdeelden.Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort werd de rijke autosportgeschiedenis van Porsche met een nieuw hoofdstuk uitgebreid. Met het debuut van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge telt de nationale autosport weer een echte Koningsklasse. De competitie was vanaf de allereerste meters spannend. In de eerste race stoof de top drie binnen drie seconden over de finish, na ruim drie kwartier racen! De Pinksterraces zijn het tweede nationale topevenement van het autosportseizoen.

De McGregor Porsche GT3 Cup Challenge rijdt wederom een dubbele race. De wedstrijden worden volgens een vast stramien verreden. Elke Porsche GT3 Cupauto wordt bemand door twee rijders: een 'pro' en een 'semi-pro'. De eerste rijder rijdt een race over twaalf ronden, gevolgd door een verplichte pitstop. Nadat de tweede rijder het stuur heeft overgenomen en de pitcrew minimaal twee wielen heeft gewisseld, begint de twaalf ronden lange sprint naar de finishvlag. De startopstelling voor de tweede race wordt bepaald met een spectaculaire Top 10 kwalificatie, waarin de tien snelste coureurs uit de eerste race slechts één rondje de tijd krijgen om een trainingstijd neer te zetten.

De equipe Tim Coronel – Menno Kuus won tijdens de Paasraces een race en eindigde een keer als tweede. Duncan Huisman en Olaf Manthey evenaarden dit resultaat. Topcoureurs als Phil Bastiaans, Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Frans Verschuur en Rory Bertram zijn er samen met hun teamgenoten op gebrand om tijdens de Pinksterraces toe te slaan. De eerste race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge begint op zaterdag 14 mei om 14.00 uur, de tweede wedstrijd gaat op maandag 16 mei om 14:10 uur van start. De Top 10 kwalificatie begint om 09:50 uur. Kijk voor nadere informatie op www.porsche.nl en www.circuit-zandvoort.nl. Het programma RTL Autosport besteedt maandagavond vanaf 22:30 uur aandacht aan de klasse.

Vergelijkbare artikelen