FANtv-nl-logo-mobile

Videoreportage historische Horneland Rally

Niet in iedere rally komen alleen de nieuwste, snelste en modernste auto's aan de start. Er bestaat ook een kalender met historische rally's.De Horneland Rally is een bekende en belangrijk evenement op deze kalender. Deze rally rond Weert werd dit jaar in het derde weekend van maart voor de negende maal georganiseerd. Wederom was het een geslaagd evenement. "Een echte Horneland zoals vroeger; lang, zwaar en beslist niet voor watjes", vindt wedstrijdleider André Jetten, die verantwoordelijk uit voor het parcours van de rally. Jetten staat sinds de jaren zestig bekend als fervent rallyman met een schat aan ervaring, zowel als navigator als bestuurder.De Internationale Historische Horneland Rally kent geen regelmatigheidsproeven. Actie, Bourgondische gezelligheid en competitie zijn de pijlers van het evenement. Eén etmaal lang worden de equipes op de proef gesteld met het punten vrije route systeem, uitgezet op de routekaart. Zij wanen zich in een oude James Bond-film, geven in hun authentieke sportwagens flink gas op stoffige, hobbelige binnenwegen en staren zich blind op de landkaart, terwijl de kilometerteller en de klok doorlopen.


De inschrijving staat open voor deelname in de Sport- en Tourklasse. De deelnemende auto's moeten zijn geproduceerd voor 31 december 1976.Vredestein en de Horneland Rally
Bandenfabrikant Vredestein speelt een belangrijke rol bij dit evenement. Niet alleen als sponsor, maar ook als bandenleverancier. Veel banden die gebruikt worden door de deelnemers worden speciaal gemaakt voor klassieke auto's. Het zijn eigenlijk gewoon moderne banden, maar dan met een speciale maat voor oude, klassieke velgen.  En de speciale Vredenstein servicebus..., die helpt al jarenlang gestrande deelnemers uit de nood!


Vergelijkbare artikelen