FANtv-nl-logo-mobile

BP Ultimate Masters of Formula 3

Ieder jaar vindt op het circuit van Zandvoort de Masters of Formula 3 plaats.  De beste F3-coureurs uit de verschillende kampioenschappen komen dan samen.


Dit grote Formule 3 evenement - voorheen bekend onder de naam Marlboro Masters - wordt beschouwd als het officieuze WK voor Formule 3-coureurs.De beste Formule 3-coureurs ter wereld strijden tegen elkaar om uit te maken wie in de voetsporen treedt van eerdere Masters-winnaars als David Coulthard, Jos Verstappen, Christian Klien en Tom Coronel. Wie hier goed voor de dag komt, kan erop rekenen dat zijn naam valt bij teambazen in de GP2, de Formule 1 of de DTM. De beste coureurs groeien immers na successen in de Formule 3 door naar hogere autosportklasses.


Nederlandse deelname in 2006
Tot de Nederlandse deelnemers aan de BP Ultimate Masters of Formula 3 behoren in elk geval Giedo van der Garde, Ho-Pin Tung en Yelmer Buurman. Later deze maand wordt de definitieve deelnemerslijst bekendgemaakt, daarop zullen naar verwachting zeven Nederlandse deelnemers staan. Dit jaar zijn er in de diverse internationale Formule 3-kampioenschappen veel Nederlandse coureurs actief en de verwachting is dat we hen tijdens de BP Ultimate Masters of Formula 3 in actie zien.Interessant programma
Naast de Formule 3-race komen tijdens de BP Ultimate Masters ook de klassen uit het Dutch Power Pack aan de start. De BenQ-Siemens BMW 130i Cup, de Dunlop SportMaxx Clio Cup, de Van Uitert Formule Ford en de Shell Helix SEAT Cupra Cup zullen niet ontbreken en ook het grote veld met zo'n 50 dikke wagens van de Dutch Supercar Challenge debuteert tijdens het Masters-weekeinde.


Spectaculair is zeker ook de EuroBOSS-serie. In dit kampioenschap, waarin Formule 1-auto's van enkele jaren geleden aan de start verschijnen, herleeft de jarenlange Formule 1-traditie van het Circuit Park Zandvoort. Benettons, Jordans, Tyrrells, Coloni's en Footworks komen in deze wedstrijd in actie en zorgen voor bulderend pk-geweld op het Zandvoortse asfalt. Zowel op zaterdag als zondag rijden deze auto's een race.Erik Weijers, event manager van Circuit Park Zandvoort, is nog volop bezig met de traditionele demo's. “Uiteraard zullen deze weer zo spectaculair mogelijk worden. Tot de mogelijkheden behoren onder meer een demonstratie met DTM-auto's, een A1 Grand Prix-bolide en misschien ook rallyauto's”, aldus Erik Weijers.


Gezien de betrokkenheid van Christijan Albers bij de BP Ultimate Masters lijkt een demo met de Midland F1-bolide een voor de hand liggende optie. Helaas valt de Grand Prix van Hongarije precies gelijk met het Masters-weekend, zodat dit helaas niet gaat lukken.


Alle informatie over de Ultimate Masters kun je hier vinden.

Vergelijkbare artikelen