FANtv-nl-logo-mobile

Wederom goed weekend voor Tim Coronel

Tim Coronel heeft goede zaken gedaan in de Samsung BMW 130i Cup, verreden tijdens het WTCC-evenement op Circuit Park Zandvoort.


Met een eerste en tweede plaats in de beide races bouwde hij zijn voorsprong verder uit. Ricardo van der Ende schreef de tweede race op zijn naam. 


Tim Coronel vertrok tijdens de eerste race vanaf pole position. De klassementsaanvoerder zag in de beginfase kans om samen met zijn teamgenoot Bas Schothorst een kleine voorsprong op te bouwen.

Na enkele ronden had onder anderen Jan Joris Verheul de aansluiting hervonden. “Het was heel glad op de baan. Ik remde voor de Tarzanbocht, daarbij ging ik dwars en verloor ik mijn voorsprong”, aldus Tim, die de race toch won. Tim Coronel was zeer tevreden. “Dit is supergoed voor het kampioenschap.”


Schothorst leek lange tijd tweede te worden, maar hij moest in de laatste ronde zijn meerdere erkennen in regerend kampioen Jan Joris Verheul.


In de tweede race gebeurde er heel veel. Rory Bertram en Jan Joris Verheul werkten zich in de beginfase naar voren, komende vanaf de derde en zevende startplek. In de vijfde ronde raakten ze elkaar in de hitte van de strijd, wat voor Bertram en de vlak achter het duo rijdende Dillon Koster het einde van hun race betekende.


Ricardo van der Ende profiteerde, hij nam de leiding over en won de race. Tim Coronel verruilde zijn achtste startplek voor de tweede plaats, voor de vanaf de elfde startpositie gekomen Donald Molenaar.

Vergelijkbare artikelen