FANtv-nl-logo-mobile

Monster Tajima op recordjacht

'Monster' Tajima zal dit jaar wederom een aanval doen op de overwinning in de meest prestigieuze heuvelklim van Amerika, de Pikes Peak.


Zijn wapen: de nieuwe 'Suzuki Sport XL7 Hill Climb Special'. Zijn doel: het breken van het record.Hoewel hij leiding geeft aan het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de autosport-activiteiten van Suzuki, onder andere in het Junior Rally Championship en binnenkort in het WRC, is 'Monster' Tajima bovenal een coureur. 'Monster' dankt zijn bijnaam aan zijn vroeger nogal wilde rijstijl in autorallies. De autosportmanager van Suzuki kan terugzien op vele successen in de internationale rallysport. Vorig jaar keerde hij terug naar Pikes Peak na een afwezigheid van vijf jaar. Met zijn Suzuki wist hij echter de snelste tijd te noteren op de flanken van Pikes Peak. Zijn ultieme doel was het breken van het snelheidsrecord, maar slechte weersomstandigheden, waardoor het parcours moest worden ingekort, stonden het 'all time high record' in de weg.


Nieuw wapen
Dit jaar beschikt 'Monster' over een nieuw wapen. Zijn nieuwste Pikes Peak race-machine is de Suzuki XL7, het vlaggenschip van Suzuki in zowel Amerika als Europa. De V6 VVT (Variable Valve Timing) krachtbron van 3,6 liter is voorzien van een dubbele turbo, waardoor het motorvermogen nu de magische grens van 1.000 pk is gepasseerd; 1.007 pk om precies te zijn. Om al dat vermogen ook efficiënt op de weg te krijgen is de aerodynamica verder verbeterd en de downforce is met 35% toegenomen vergeleken met het vorige model. Het speciale rubber wordt weer geleverd door Falken en alles is nu gereed om een aanval te doen op het record.


Niet alleen heeft 'Monster' vorig jaar in zware weersomstandigheden de Pikes Peak gewonnen, ook dit jaar stond hij weer op het erepodium toen hij in april werd afgevlagd als snelste man van de 'Race to the Sky' in Nieuw Zeeland. Met vijf opeenvolgende overwinningen en acht in totaal, heeft 'Monster' bij de Kiwi's een andere bijnaam: 'King of the Mountain'.


In Amerika wil 'Monster' dit jaar het record van Rod Millen, 10 min 04 sec 06, uit 1994 breken. De weersverwachting is dat het zeer heet zal zijn, maar het weer kan hogerop in de bergen ook onverwacht omslaan. Dat maakt de heuvelklim van Pikes Peak zo uniek en moeilijk. Op zaterdag 21 juli zal 'Monster' Tajima met zijn Suzuki Sport XL7 voor zijn finalerace naar de wolken van start gaan!

Vergelijkbare artikelen