FANtv-nl-logo-mobile

Dakar 2008: Voerman en De Bois

Na een jaar "rust" staat dit team in Lissabon weer aan de start voor een volgende Dakar. Met de snelle Bowler Nemesis mikken ze op een plaats in de top 30.


Roeland Voerman
In 2006 zat het Roeland Voerman en Thomas de Bois niet mee in Le Dakar: ze vielen aan het einde van de rally uit. Vorig jaar was de vastgoedondernemer niet van de partij, maar dit jaar staan beide coureurs weer aan de start in een kersverse Nemesis. Doel: Finishen!


Roeland is eigenlijk een 'asfaltridder' zoals zijn teamgenoot en navigator hem plagend noemt. Hoewel hij normaal actief is in een Porsche, is de overstap naar een vierwielaangedreven woestijnmonster toch minder groot dan het lijkt: het gaat allebei hard en één moment van concentratieverlies kan fataal zijn. Wat dat betreft heeft hij een goede aan Thomas om zijn hoofd erbij te houden. 'Noem ons maar the Beauty and the Beast en vul zelf maar in wie welke rol speelt. Wat er ook gebeurt, dit jaar moeten we toch maar eens aankomen,' meent Roeland. 'Natuurlijk hebben we een nieuw voertuig, dus alles zal wel anders zijn, maar ik weet zeker dat de service dit jaar helemaal voor elkaar is met de mannen van Dakarsport.com.


Ik zou dit evenement voor geen goud willen missen. Zo'n drie weken ontbering is zo anders dan mijn dagelijks werk. Geloof mij: daar knap ik van op! Voor mij is Dakarsport.com de ideale mix tussen sportiviteit, professioneel gedrag en oer-Hollandse gezelligheid. Ik hoop dan ook stiekem op een notering in de top 30. Ik ben mij zelfs al aan het voorbereiden met wat extra sport. Mijn grootste blunder van vorig jaar? Dat ik mijn navigator een keer heb uitgelachen… Nee, daar ga ik verder niet meer op in. Je moet in het leven vooruitkijken. En zeker als je Dakar rijdt.'


Thomas de Bois
Veel motorrijders schakelen op een gegeven moment over van een Dakar-fiets naar een auto. Je moet tot de sterken behoren om het allebei te kunnen en regelmatig te wisselen.   

Thomas de Bois kan dat. De 44-jarige autodealer heeft tot nu toe meer succes gehad op zijn Yamaha en Honda dan in een auto. De twee keren dat hij aan Le Dakar deelnam op de motor kwam hij beide malen netjes aan. In 2006 reed hij met Roeland Voerman in een Bowler Dessert Warrior, maar viel hij na een heroïsche strijd uit met het zicht op de finish. 'Ik was daar doodziek van, we hebben er dus nog een tegoed,' meent de ondernemer opgewekt.


'Ik ben een Dakarist, hé? Iemand die met Dakarsport.com meedoet. Gekker en fanatieker vind je ze niet, geloof me! Wij gaan dóór tot we het doel bereikt hebben. Ik voel mij heel goed thuis in die Dakar-passie.' Dat hij met Roeland nog niet aan de finish kwam steekt hem wel, maar deert hem niet. 'Roeland en ik kunnen het uitstekend met elkaar vinden, wij passen goed bij elkaar en hebben aan een half woord genoeg. Dus toen hij mij dit jaar belde met de vraag - of eigenlijk meer de mededeling - dat we weer gingen, hoefde ik daar geen moment over na te denken.


Dit jaar gaan we het gewoon wel doen. We gaan net zolang door tot we over de finishstreep rijden.'


Vergelijkbare artikelen