FANtv-nl-logo-mobile

Ginetta

Racen is het mooiste wat er is. En het is zeker niet alleen voor een enkeling weggelegd. Tim test de Ginetta, een bijzondere race-sportauto.


Nederland kent een aantal klassen waar je lekker voor je plezier, maar wel competitief kunt racen. Eén van de wagens waar je als beginner mee kan racen is de Ginetta. Dit is een Engelse sportwagen. Ziet er strak uit, heeft genoeg vermogen en aandrijving op de achterwielen.


De Ginetta G20 is een auto geschikt voor mensen die een serieuze racecursus hebben gedaan en willen gaan racen. Een Ginetta kan je jarenlang plezier geven. Het is een hele goede opstap. Wil je verder in de sportscar dan is het de ideale voorbereiding voor bijvoorbeeld een Saker. De prijs van de auto zal rond de € 20.000 liggen (ex btw). Relatief goedkoop dus. Het is ook mogelijk een raceauto te leasen via Prisma Car Lease.

De Ginetta gaat rijden in de Colin Chapman Series van de stichting DNRT. Deze raceserie gaat in april 2008 van start. In de serie rijden ook Donkervoorts, Caterhams, Westfields, en andere Super 7 achtige auto's, maar wel binnen een eigen klasse. Bedoeling is dat het rijden met deze wagens vooral niet te duur wordt.


Er wordt op 5 circuits geracet. Zandvoort, Assen, Zolder, Oschersleben en Spa, op het circuit van Spa overigens alleen een training. Stuk voor stuk mooie circuits waar de Ginetta zich erg thuis voelt. Er komt een serie van 7 wedstrijden. Een racedag omvat standaard een vrije training, een kwalificatie, en twee races van circa 10 ronden.

De Ginetta klasse is speciaal voor mensen zonder- of met weinig race-ervaring. Een ideale auto om veel ervaring op te doen. De auto zal mogelijk ook een aantal meer ervaren racers aantrekken. Dat is ook goed.


Veel deelnemers zijn ondernemers. Daarom worden de evenementen doorgaans op een dag en in enkele gevallen twee dagen gehouden. De races vinden zowel in het weekend als doordeweekse dagen plaats. Het racen op een dag is belangrijker dan de dag van de week.

Vergelijkbare artikelen