FANtv-nl-logo-mobile

Ford Focus RS World Rally Car 2008

Ford heeft de nieuwe uitvoering van de Focus WRC onthuld waarmee het merk dit jaar aan het FIA World Rally Championship zal deelnemen.


De Focus RS World Rally Car, waarmee Ford zowel in 2006 als 2007 het wereldkampioenschap bij de merken heeft behaald, heeft een opvallend modern uiterlijk gekregen. De nieuwste rally-Focus werd geïntroduceerd tijdens de Autosport International Show in Birmingham. Dat is de grootste autosporttentoonstelling van Europa. De nieuwe naam van het team voor 2008 is het BP Ford Abu Dhabi World Rally Team.Bij de onthulling van het nieuwe kleurenschema werd de nieuwe rijdersbezetting, Mikko Hirvonen en Jari-Matti Latvala, vergezeld door de nieuwe motorsport-directeur van Ford of Europe, Mark Deans, en teamdirecteur Malcolm Wilson.


“De Focus RS WRC heeft een nieuw, eigentijds ontwerp dat perfect in lijn is met het potentieel van het BP Ford Abu Dhabi World Rally Team,” legt Deans uit. “Dit is ons eerste volledige seizoen in samenwerking met BP en de Abu Dhabi Tourism Authority. Hoezeer hun betrokkenheid van belang is voor ons WRC-programma wordt duidelijk weergegeven door de nieuwe naam van het team en hun aanwezigheid op de auto.


"Natuurlijk is er meer nodig voor een succesvol WRC-seizoen dan de kleur van een auto en de naam van het team. Maar in de paar weken dat ik nu de functie van motorsportdirecteur bekleed heb ik genoeg gezien om overtuigd te raken dat we weer in staat zijn om in 2008 uiterst competitief te blijven. Wij hebben energieke, jonge rijders die gesteund worden door één van de meest enthousiaste en hardwerkende teams in de autosport, M-Sport, en ik kijk uit naar een succesvol jaar. Daarvan ben ik zeker,” voegt hij toe.


Deans verraste Wilson namens Ford of Europe met een replica van de trofee die hoort bij het winnen van de FIA WK-titel bij de merken. “Dat was een fantastisch gebaar, dat ik enorm waardeer,” zegt Wilson. “Het bracht de herinnering terug  aan het voor Ford opmerkelijke jaar 2007 in het WRC.”


“Maar dat is geschiedenis en we hebben ons vizier nu volledig gericht op het seizoen 2008. Met Mikko en Jari-Matti hebben wij twee jonge rijders die smachten naar competitie maar die ook een ervaring hebben die hun leeftijd overschrijdt. Ik kijk er naar uit om hun verdere ontwikkeling dit seizoen te volgen. Khalid Al Qassimi uit Abu Dhabi heeft in een derde Focus RS WRC een uitgebreid programma van tien evenementen en ik hoop dat hij gedurende het jaar nog meer ervaring en vertrouwen krijgt,” aldus Wilson.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl