FANtv-nl-logo-mobile

Audi teams voor Le Mans

Audi komt met vijf sterke teams naar Le Mans. De fabriek zet drie nieuwe auto's in, terwijl Kolles de winnende auto van verleden jaar inzet. Christijan Albers en Charles Zwolsman jr behoren tot de rijders.


Audi heeft de drie rijdercombinaties vastgelegd die voor het fabrieksteam Audi Sport Team Joest op 13 en 14 juni tijdens de 77e editie van de 24 Uur van Le Mans van start zullen gaan. Dit jaar kan Audi de klassieke lange-afstandsrace voor de negende keer winnen en het merk gaat op voor de vierde overwinning met de TDI-dieselmotor.Daartoe viert de nieuw ontwikkelde raceauto R15 TDI zijn première in Le Mans. Ook de winnende auto van de afgelopen drie jaar, de R10 TDI, komt in Le Mans aan de start. Twee van deze autos worden ingezet door het Audi-klantenteam Kolles, waarvoor ook de Nederlandse coureurs Christijan Albers en Charles Zwolsman jr. rijden.


De Audi R15 TDI met startnummer 1 wordt bestuurd door het winnende team van vorig jaar, de Italiaan Dindo Capello, de Deen Tom Kristensen en de Schot Allan McNish. Dit trio won in maart van dit jaar ook al de 12-uursrace in Sebring (Florida), waar de nieuwe Audi R15 TDI voor het eerst tijdens een race werd ingezet. Het debuut werd dus gelijk winnend afgesloten. Ook de bezetting van de Audi R15 TDI met startnummer 2 is identiek aan die in Sebring: deze auto wordt bestuurd door de Duitse coureurs Lucas Luhr, Mike Rockenfeller en Marco Werner. De auto met het nummer 3 is bestemd voor de Duitser Timo Bernhard en de beide Franse coureurs Romain Dumas en Alexandre Prémat.Albers en Zwolsman bij Audi-klantenteam
Het Duitse team van oud-Formule 1-teammanager dr. Colin Kolles heeft twee Audi's R10 TDI van vorig jaar gekocht en zet deze in tijdens de 1000-kilometer-races van de Le Mans Series en de 24 Uur van Le Mans. De Nederlandse coureurs Christijan Albers en Charles Zwolsman jr. maken deel uit van de rijderbezetting van dit team. Beide rijders maken dit jaar hun debuut tijdens de 24 Uur van Le Mans.


Ik kijk er erg naar uit, aldus Albers, die vorig jaar met een Audi A4 van het Kolles-team uitkwam in de DTM. De R10 TDI heeft de afgelopen drie jaar in Le Mans gewonnen. Weliswaar is de auto voor dit jaar door het reglement wat meer beperkt, onder meer door een kleinere achtervleugel, en is Le Mans voor het team nieuw, maar het wordt zeker een spannende uitdaging.

Vergelijkbare artikelen