FANtv-nl-logo-mobile

Renger van der Zande in de GP3

De Nederlandse autocoureur Renger van der Zande zal dit jaar in de nieuwe GP3 raceklasse uitkomen. Hij zal zodoende te zien zijn in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix wedstrijden.


Van der Zande gaat rijden voor het team van RS Mücke Motorsport. Ralf Schumacher en Peter Mücke zijn de naamgevers en eigenaren van dit Duitse team. Van der Zande's vaste sponsor ID&T maakt de deelname financieel mogelijk.


De GP3
De GP3 is een nieuwe raceklasse die onder de GP2 gesitueerd is. Evenals de GP2 worden de wedstrijden van de GP3 in het voorprogramma van de Formule 1 gereden. Het is de bedoeling van de FIA dat jonge coureurs via GP3 en GP2 doorstromen naar de koningsklasse. Er is op dat gebied echter veel concurrentie van ondermeer de Formule 3, Formule 2 en de World Series by Renault.In de GP3 wordt gereden met identieke auto's. Deze worden gebouwd door Dallara en zijn voorzien  van een Renault motor. De races vinden plaats gedurende 8 GP-weekends in Europa. De auto's rijden voor het eerst in het weekend van 9 mei in het voorprogramma voor de GP van Spanje.


Renger van der Zande
De 24-jarige Nijmegenaar Renger van der Zande is de zoon van Ronald van der Zande die in 1978 Nederlands kampioen Rallycross werd. Renger is vooral bekend als rijder voor het voormalige A1GP Team Nederland. In die hoedanigheid werd hij in 2006 als reserverijder vierde in de wedstrijd in Shanghai.


Verder reed Renger van der Zande in de Formule Renault 2.0 waarin hij in 2005 Nederlands kampioen werd. In het Duits Formule 3 kampioenschap werd hij in 2006 vierde. In 2008 werd Van der Zande vierde in het Europees F3 kampioenschap en in 2009 was er een derde plek in het Brits kampioenschap.


In de GP3 gaat Renger van der Zande wederom op jacht naar een hoge plaats in het kampioenschap.

Vergelijkbare artikelen