FANtv-nl-logo-mobile

Sato van start in de Indycar

Takumo Sato is terug! De ex-Formule 1 rijder (91 starts) komt dit jaar uit in de Amerikaanse Indycars. Hij begint er zoals iedereen als "rookie".


Takumo Sato stond ooit te boek als supertalent, maar na het faillisement van Super Aguri verdween hij geluidloos uit de Formule 1. De Grand Prix van Spanje 2008 was zijn laatste race. Dit jaar leek hij goede kans te maken op een terugkeer. Volgens eigen zegge was Sato in onderhandeling met Lotus, Toro Rosso en Renault maar hier kwam geen contract uit voort. In 2010 staat hij daarom aan de start in de IndyCar Series. De inmiddels 33-jarige Japanner rijdt daarin voor KV Racing van teambaas Jimmy Vasser. E.J. Viso uit Venezuela is daar zijn teamgenoot. KV Racing maakte in 2009 de overstap van Champcar naar de Indycars omdat de eerste serie stopte. De derde plaats van Mario Moraes op Chicagoland was dat jaar de enige podiumplaats van het team.


Sato zal bij zijn nieuwe baan vooral op ovals moeten rijden. Rijders met minder talent hebben in het verleden echter deze overstap met succes gemaakt.

Vergelijkbare artikelen