FANtv-nl-logo-mobile

Baguette voor Conquest Racing in Indycar

De Belg Bertrand Baguette zal dit seizoen in de Indycar-series uitkomen. Hij debuteert 11 april in de GP van Alabama.


Dat betekent dat hij naast de seizoensopening in Brazilië ook de race in St. Petersburg mist. Er blijven dit seizoen echter nog genoeg races over waarin Baguette zich kan bewijzen, zoals de Indy 500.


Bertrand Baguette werd afgelopen jaar kampioen in de World Series by Renault 3.5L, en testte daarna voor de Formule 1 teams van Renault en Sauber. Op ovals heeft hij nog geen ervaring.De autosportcarriere van Bertrand Baguette
Baguette begon zijn autosport carrière op 14-jarige leeftijd in het karting. In 2004 reed hij het Belgische Formula Renault 1.6 kampioenschap waar hij drie overwinningen boekte en derde werd in de eindstand. In 2005 en 2006 reed hij het Formule Renault 2.0 kampioenschap voor het Spaanse Epsilon Euskadi team.


In 2007 stapte hij over naar de World Series by Renault en ging hij racen voor het Belgische KTR team. Zijn beste finish dat jaar was een tweede plaats op het circuit van Catalunya en hij eindigde op een zeventiende plaats in het kampioenschap. In 2008 bleef hij in dezelfde raceklasse en stapte over naar het Italiaanse Draco Racing. Hij won een thuisrace op Spa-Francorchamps, stond op poleposition in Monza en werd zevende in de eindstand.


Datzelfde jaar reed hij vier races in het Superleague Formula kampioenschap voor het raceteam van voetbalclub Al Ain FC.


In 2009 reed hij voor het derde jaar in de World Series by Renault. Hij won de twee races op het Bughatti circuit en een race op de Nürburgring. Met nog twee races te gaan had hij genoeg punten voorsprong op de tweede in de stand, Jaime Alguersuari en won Baguette het kampioenschap. Tijdens het laatste raceweekend won hij de twee manches op het circuit van het Spaanse Alcañiz.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl