FANtv-nl-logo-mobile

Nissan presenteert dubbele uitdaging Tim Coronel

Dinsdag 3 april 2012 presenteerde het Nissan GT Academy Team haar rijders aan de pers en genodigden tijdens de officiële perspresentatie in het Hof van Holland in Nijkerk. Tim Coronel was al eerder aangekondigd als coureur voor het nieuwe team, maar wie zijn teamgenoot ging worden bleef nog even een verrassing. Vandaag werd bekend gemaakt dat de 24-jarige Thomas Arends het komende seizoen naast Coronel zal racen in de eredivisie van de Nederlandse autosport het HDI-Gerling Dutch GT Championship.

 

nissan-tim-coronel

 

Thomas Arends is de grootste verrassing binnen het team. Hij is de winnaar van de Nederlandse editie van de GT Academy 2011. Deze internationale competitie geeft racekampioenen op de Playstation3 de kans om onder de hoede van Nissan uit te groeien tot een professionele coureur. Sinds Thomas medio vorig jaar als vijfde eindigde in de Europese finale van de GT Academy is er veel gebeurd. “Ik ben door Nissan en Playstation gevraagd voor het Dutch Nissan GT Academy Team, ik heb een racecursus gevolgd en mijn racelicentie gehaald. Vervolgens heb ik in diverse raceauto’s ervaring opgedaan, maar nog niet in competitieverband. Nu ga ik mijn debuut maken met een Nissan 370Z GT4 in de eredivisie van de Nederlandse autosport,” aldus de debuterende coureur uit Den Haag.

Voor Tim Coronel is er komend seizoen een dubbele uitdaging weggelegd. Naast het strijden om de podiumplaatsen in het Dutch GT Championship met de Nissan 370Z heeft Coronel de taak om zijn teamgenoot naar een hoger niveau in de racesport te tillen. Een taak waar Coronel de afgelopen jaren veel ervaring in heeft opgedaan. “Ik vind het echt een eer om voor de Nissan-importeur te mogen rijden in het sterkste en mooiste kampioenschap van Nederland. Daarnaast vind ik het een enorme uitdaging om Thomas de fijne kneepjes van het racevak bij te brengen. We hebben met het Coronel Racing Team al meerdere kampioenen voortgebracht en ik ben er van overtuigd dat dit met Thomas ook mogelijk is. Het zal voor Thomas wel even wennen zijn om zijn luie bank en Playstation in te moeten ruilen voor een serieuze raceauto, maar de potentie en de wil is er en dat is belangrijk,” aldus Tim Coronel.

Coronel kijkt enorm uit naar de Paasraces waar het hagelnieuwe team zijn debuut zal maken. “Tijdens de Paasraces op Circuitpark Zandvoort zullen we zien waar we staan met de Nissan 370Z. Ik kijk er naar uit om weer te racen en om met Nissan en Thomas voor de bloemetjes te gaan. De auto heeft vorig jaar bewezen de potentie te hebben om te kunnen winnen en ik ben ervan overtuigd dat we mee kunnen doen voor de podiumplaatsen,” aldus een enthousiaste Tim Coronel.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl