FANtv-nl-logo-mobile

Invicta S1

De Invicta is een combinatie van sportiviteit en luxe. Dat vind je terug in zowel het rijgedrag, exterieur en interieur. Ook grand tourismo - auto voor langere afstanden - en een sportwagen worden verenigd in deze opmerkelijke auto.


Invicta maakte zo'n zestig jaar geleden hoogwaardige en luxueuze auto's en kon zich meten met merken als Bentley. De Invicta is één van de Britse vooroorlogse merken die het niet redde. In 1933 werd de laatste gebouwd en pas 70 jaar later probeerde Invicta met de S1 320 pk opnieuw de automarkt te betreden.Rijgedrag
De Invicta S1 beschikt over een 320 pk sterke 4.6 liter V8-motor, die afkomstig is uit de Ford Mustang. Dit jaar wordt ook de Invicta S1-600 (pk) geïntroduceerd. De S1-320 haalt de honderd kilometer per uur in maar liefst 5 seconden en kan maximaal 272 kilometer per uur. Dit staat garant voor heel wat rijplezier.Deze krachtpatser heeft echter een moeilijke wegligging. Hij heeft flink wat onderstuur, waardoor je in de bochten bij het insturen over je voorbanden doorglijdt. Deze auto moet je flink aanpakken, om te voorkomen dat hij met jou aan de haal gaat.Interieur
Voor een sportwagen is het interieur van de S1 met de gestikte naden en het suede dashboard behoorlijk luxe. Daardoor kun je zien dat deze Invicta is bedoeld als luxe Grand Tourismo (GT). Het interieur wordt gesierd door veel leer in combinatie met aluminium.Ook de hoofd-en beenruimte in de Invicta is aangepast op die van een GT. Doordat de stoelen makkelijk te verstellen zijn, kun je voldoende ruimte creeëren om comfortabel een lang eind te toeren. Verder heeft de auto nog heel wat technische snufjes voor een sportwagen: van navigatiesysteem tot en met airconditioning en geluidsinstallatie.
Exterieur
De auto heeft de uitstraling die zijn rijgedrag eer aan doet: wild en gemeen. Vooral de haaienbek en de dikke pijpen leveren een bijdrage aan dit imago. De S1 is een tweedeurs coupé met een lengte van 4,40 meter, een breedte van precies 2,00 meter en een hoogte van 1,23 meter.Hij is voorzien van een carbon-fibre bodyshell dat uit één stuk is vervaardigd en verbonden is aan een stalen buizenchassis. Daardoor wordt de sportwagen stijf, maar tegelijkertijd ook licht in gewicht (1100 kilo).


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl