FANtv-nl-logo-mobile

Wiesmann Roadster - Sportieve klassieker

Geboren uit pure liefhebberij en gebouwd met liefde: de Wiesmann Roadster. Met zijn unieke design straalt de auto klasse en stijl uit. De Roadster is ook nog eens een juweeltje op de weg.
 
In de jaren tachtig besloten Martin en Friedhelm Wiesmann om een sportwagen te ontwikkelen. Het resultaat was een Wiesmann Roadster die in 1993 in serie-productie ging. De 300ste roadster luidde een nieuwe periode in met veel verbeteringen op het gebied van design. De twee geproduceerde Roadsters dragen de namen MF 30 en MF 3.


Rijgedrag
Het rijplezier is te danken aan de 6-cilinder motor met 24 kleppen. De motoren staan ook bekend om hun robuuste, maar stille prestaties. De MF 30 heeft maar liefst 231 pk en heeft maar 5,9 seconden nodig om vanuit stilstand naar de honderd kilometer per uur te komen. De MF 3 heeft 343 pk en haalt de honderd kilometer per uur in 4,9 seconden. Je kunt kiezen voor een handgeschakelde vijf- of zesbak of een sequentiële schakelbak met zes versnellingen. Deze kan met de 'paddles' op het stuur bediend worden. Met dit juweeltje op de weg waan je je een heuse coureur.


Interieur
Het interieur kan aangepast worden op jouw smaak. Wat betreft verf, leer en opties ben jij degene die bepaalt hoe jouw Wiesmann eruit komt te zien. Alles is mogelijk! Het interieur van deze droomauto bevat een verbazingwekkend mooie en innovatieve handgestikte diamant- motief. Jij kiest de soort leer en de draad voor het stikwerk, vervolgens worden de armsteunen en de deuren hierop aangepast. Je kunt ervoor kiezen om de bekleding in twee kleuren uit te laten voeren of alles in één kleur. Het dashboard is voorzien van klassieke, ronde meters waarop je de snelheid, temperatuur, toeren, benzinelevel en de tijd kunt aflezen.


Exterieur en smoel
Wie eenmaal de Wiesmann heeft gezien, zal nooit meer vergeten hoe hij eruit ziet. Deze unieke auto is niet in een windtunnel ontwikkeld, maar in de harten en geleid door de gedachten van echte sportauto liefhebbers. De auto wordt compleet aangepast op de wensen van de consument. Deze kan zelf aangeven welke kleur de Wiesmann precies moet zijn. De auto straalt klasse en stijl uit. Met zijn ronde vormen en mooi geïntegreerde koplampen is de Wiesmann een lust voor het oog. Wat dacht je van de unieke lichten in de welgevormde achterkant van de auto, waar ook parmantig twee uitlaatjes uitsteken. De spaakvelgen maken het geheel compleet.Vergelijkbare artikelen