FANtv-nl-logo-mobile

Maserati Coupé Cambiocorsa

De Maserati Coupé Cambiocorsa: een combinatie van Maserati's raceverleden en verfijnde Italiaanse vormgeving. Met deze exclusieve auto is een nieuw tijdperk aangebroken in styling, kwaliteit en comfort.Maserati staat voor passie: passie voor het merk, de vormgeving en het karakter. Dit automerk kent een lange historie. Begin vijftiger jaren, de eerste jaren van de Formule 1, domineerde Italië in de autosport. De drie automerken die in die tijd vele kampioenschappen op hun naam zetten, waren Alfa Romeo, Ferrari en Maserati. Niet onbelangrijk, als je bedenkt dat een automerk in die tijd racesuccessen moest behalen om ook op de automarkt te overleven.


Begin vorige eeuw waren er zeven Maserati broers, waarvan een aantal in 1914 het autobedrijf oprichtten. Dit bedrijf was gevestigd in Bologna, dat bekend stond om het standbeeld van Neptunus. Daar komt ook het Maseratilogo, de drietand, vandaan.


Rijgedrag
De 4.2 liter, 8 cilinder V32 motor levert een vermogen van maar liefst 390 pk! Zoveel pk's nodigt natuurlijk wel uit. Toch is dit geen auto waarmee je het circuit op gaat. De Maserati Cambiocorsa is een sportieve en luxe toerwagen.


Het sportieve rijden wordt wel benadrukt door de hydraulisch bekrachtigde Cambiocorsa raceversnellingsbak (6 versnellingen) die ontleend is aan de Formule 1. Je kunt schakelen met elektronische bedieningshandles achter het stuurwiel. Je waant je een heuse coureur. Je kunt zelf kiezen of je met de handles wilt schakelen of de auto op automaat zet. Verder zit er om de veiligheid te verhogen ook een sportstand en slipstand op.


Interieur
Ook aan het interieur is aandacht besteed: sportieve tinten gecombineerd met luxe. De bekleding en zelfs het dashboard zijn mooi afgewerkt met handgestikt Connolly leer. De stoelen zien er niet alleen comfortabel uit, ze zitten ook erg comfortabel. Je kunt alles naar de kleur van je keuze laten uitvoeren: zowel de bekleding als de stiksels, maar ook het tapijt, piping, deur- en zijpanelen, piping van de stoelen en de remklauwen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken en het is mogelijk.


Aan luxe geen gebrek: in het middenconsole is een boordcomputer geplaatst, waarmee je kunt navigeren en telefoneren tegelijkertijd. Ook een geluidsinstallatie met cd-wisselaar voor zes cd's is aanwezig. De buitenspiegels zijn elektrisch bedienbaar, verwarmbaar en zijn voorzien van een memoryfunctie.


Exterieur en smoel
Het nieuwe design van de Maserati sluit goed aan bij het rijgedrag. De prominente grill, luchthappers en aërodynamische lijnen zorgen voor een sportieve en tevens exclusieve look. De zevenspaaks velgen worden tegenwoordig ook bij de standaarduitrusting geleverd. Aan elk detail is gedacht, want ook de bumpers zijn voorzien van een nieuw uiterlijk.

Vergelijkbare artikelen