FANtv-nl-logo-mobile

Suzuki SX4

De Suzuki SX4 is een compacte sportieve auto die ook geschikt is voor het terrein. Daarnaast beweegt de Suzuki zich soepel door het stadsverkeer.


Vorig jaar startte Suzuki een complete verjongingskuur. Ze kwamen eerst met de Swift, vervolgens werd de Grand Vitara onder handen genomen, en nu is het tijd voor de nieuwste blikvanger: de SX4.De auto is een combinatie van een SUV, een MPV en een hatchback, met andere woorden een Sport Crossover. Het onderstel is gebaseerd op dat van de Swift. De wielen staan dan ook weer in de uiterste hoeken. De SX4 is ruim van binnen, compact van buiten en erg wendbaar.  


De SX4 is in een 2WD- en een 4WD-uitvoering te krijgen. De SX4 2WD is ideaal voor in de stad en op de weg. Bij de vierwielaangedreven versie, de SX4 4Grip, kan je zelf kiezen of je 2WD of 4WD rijdt. Als 2WD op de voorwielen niet genoeg is, kun je 'm in de 'automaatstand'  zetten. De SX4 pakt dan ook de achterwielen als de voorwielen grip dreigen te verliezen.De SX4 is een frisse verschijning en staat hoger op z'n pootjes. De uitgebouwde wielkasten en de grote spoorbreedte geven de 2WD een stoer uiterlijk. De 4WD heeft een praktische dakrail, dikke bumpers en exclusief privacy glass.


De Suzuki SX4 wordt geleverd met een 1.5 benzinemotor, een iets sterkere 1.6, en een 1.9 commonraildiesel, voorzien van turbo en intercooler, waardoor het blok 120 pk met een koppel van 280Nm heeft.


Vergelijkbare artikelen