FANtv-nl-logo-mobile

Shelby GT 500 Eleanor

De Eleanor is een auto die aanvankelijk niet te koop was, maar speciaal voor de film Gone in Sixty Seconds werd (om)gebouwd.


Één van de meest beroemde filmscenes waarin een auto de hoofdrol speelt is die uit de film Gone in Sixty Seconds waarin een Mustang een sprong van enkele tientallen meters maakt. Aan deze legendarische scene is niet minder dan zeven maanden gewerkt, en gedurende die periode konden er bijna 100 auto's naar de schroothoop.


De hoofdrolspeler in deze scene was een Mach 1 Mustang die in de film Eleanor genoemd werd. Gone in Sixty Seconds gaat namelijk over dieven die exclusieve auto's stelen. Om te voorkomen dat hun plannen uitlekken worden alle auto's van een codenaam voorzien.De film uit 1973 kreeg in 2000 een remake. Met andere hoofdrolspelers, want niet alleen Nicolas Cage, Angelina Jolie maakte in deze versie hun opwachting, Eleanor werd ook door een andere "acteur" vertolkt. Dit maal geen Match 1 maar een Shelby GT500 uit 1967. Cinema Vehicle Services bouwde de GT500 om tot een stoere snelle sportwagen.


De nieuwe Eleanor stal het hart van menig autoliefhebber, die zelf ook zo'n bolide wilde hebben. De auto was echter niet te koop, en Shelby GT500 is een exclusieve auto waarvan er maar weinig beschikbaar zijn. Sanderson, een Texaanse  Mustang-dealer zag er echter wel brood in en nam van Cinema Vehicle Services de mallen over waarmee de bodykit was gemaakt die van de Shelby een Eleanor maakte. Vervolgens bouwde hij met deze bodykit Mustangs om tot een Eleanor. Later worden er samen met Unique Performance 400 Eleanors vanuit het niets opgebouwd.


Vergelijkbare artikelen