FANtv-nl-logo-mobile

Daihatsu Materia

Daihatsu komt in begin volgend jaar met een nieuw model: de Materia. Tim mocht deze retro auto testen.


Deze Daihatsu heeft een eigenzinnige uitstraling. Een jaren zestig look met Hot Rod- belijning. De voorkant heeft een brede grille met daaronder een forse bumper met mistlampen. Boven de grille heb je de koplampen. Wat opvalt is dat deze vrij hoog zijn geplaatst.


Aan de achterkant valt op dat de lichten in tegenstelling tot voor juist vrij laag staan. De bumpers achter zijn weer vrij fors. Door de korte overhangen en de plaatsing van de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie heeft deze auto een solide en stabiele uitstraling.


De Materia wordt geleverd met twee benzine-motoren, een 1.3 en 1.5 liter. De versie met  1.5-liter motor en is goed voor 103 pk en heeft een koppel van 132 Nm. We hebben de versie die is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellings bak getest. Deze auto is ook leverbaar met een viertraps automaat. Met de 16-klepper redt de Materia zich prima in het stadsverkeer en op de snelweg.

Het eigenzinnige karakter van deze auto kom je ook tegen in het interieur. Ook hier weer het jaren zestig disco sfeertje dat je terugvindt in kleine details, bijvoorbeeld in de speakers op het dashboard en de handgrepen. Het dashboard van deze auto vindt je in het midden van de auto. Deze heeft een strak design met twee klokken. Het middenconcole is overzichtelijk met de radio en de bediening van de airconditioning.Daihatsu positioneert deze auto tussen het b- en c-segment. Dat is te merken aan de hoofdruimte, want daar is niets mis mee. Ook de rest van het interieur is erg ruim. De ruimte in het interieur is op verschillende manieren in te vullen doordat je alle stoelen weg kan klappen. Deze auto is dus niet alleen hip maar ook heel praktisch.


Geef je mening over deze auto!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl