FANtv-nl-logo-mobile

Lamborghini Gallardo

Tim ging naar Oostenrijk om met de Lamborghini Gallardo te rijden. In de Oostenrijkse bergen testte hij dit racemonster.


De Lamborghini Gallardo is uitgerust met een tiencilindermotor. Dankzij de vierwielaandrijving en het onderstel is deze Italiaanse stier te temmen.


De V10 is afgeleid van Audi's 4.2-liter V8. Het blok heeft een vermogen van 500 pk en een koppel van 510 Nm. Hiermee bereikt de Gallardo een topsnelheid van 309 km/u. De sprint van 0 naar 100 gaat in 4,2 seconde.De Gallardo V10 is onder de 3.500 toeren een 'beschaafde' motor, maar daarboven is het een heel andere verhaal. De kracht van het motorblok is zeker niet het mooiste van de auto, want het geluid van de V10 bezorgt je pas kippenvel. Een radio is hier overbodig


Dat Lamborghini tegenwoordig onderdeel uitmaakt van Audi is terug te vinden in het interieur. De knoppen komen duidelijk uit het Audi-magazijn, maar ondanks de duidelijke Audi invloeden, twijfel je geen moment over het feit dat je in een Lamborghini zit.De Lamborghini Gallardo is de meest verkochte Lamborghini ooit. Onlangs is het 3.000ste exemplaar gemaakt. 3.000 is een enorme hoeveelheid voor zo'n luxe en dure auto.

Vergelijkbare artikelen