FANtv-nl-logo-mobile

Mitsubishi Colt

Mitsubishi heeft de Colt-serie vernieuwd. Wij testen de vijfdeurs Colt 1.5 D'Azure en een speciale Rally-uitvoering.


De Mitsubishi Colt 1.5 D'Azure is een zonnige auto, dankzij een dubbel schuif-/kanteldak heb je een licht interieur.In het 'zonnige' interieur springt het dashboard er uit. Het instrumentarium bestaat uit drie ronde, goed afleesbare klokken. Opvallend zijn de witte draaiknoppen van het ventilatiesysteem.


De pookknop en het stuurwiel zijn netjes afgewerkt met blauw leder.De Colt heeft twee diepe ronde bekerhouders in de middenconsole en ook heeft de Mitsubishi grote en bruikbare portiervakken.


Aan veiligheid en comfort heeft Mitsubishi veel aandacht besteed. Zo is deze Colt uitgerust met semi-automatische airco, voor- en zij-airbags, ABS met EBD en elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels.

Als het aankomt op de bagage dan kan je als je wil veel meenemen. De achterbank kan je vanaf de voorkant en vanuit de bagageruimte 14 cm naar voren schuiven. Maar dat is niet alles, want de achterbank kan niet alleen worden opgeklapt, maar kan ook in twee delen worden uitgenomen. Dat levert niet alleen extra laadruimte, maar ook een vlakke laadvloer op.


De Colt heeft een korte oplopende motorkap en iets hogere bouw. Deze auto zit tussen  een hatchback en een mini MPV. De vouw in de motorkap en de moderne koplampen geven de Colt een opvallende voorkant. Leuk detail zijn de driehoekige knipperlichten.

Deze Mitsubishi heeft 16-inch lichtmetalen velgen, stootstrips en portiergrepen zijn uitgevoerd in carrosseriekleur.


De wegligging van de Colt is goed. Hij helt wat over in de bochten, maar dat komt doordat hij zacht is geveerd en omdat de carrosserie vrij hoog is. Toch stuurt hij als een moderne compacte auto en je kan gerust hard de bocht insturen

De 1.5 motor is stil en soepel. De prestaties zijn prima en hij redt zich met 109 pk uitstekend in het verkeer. Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak die makkelijk en nauwkeurig schakelt.


Geef je mening over deze auto!

Vergelijkbare artikelen