FANtv-nl-logo-mobile

Alfa 147 Blackline

In 2000 werd de Alfa 147 op de Parijse Autosalon onthuld. In 2001 kreeg hij de titel 'auto van het jaar'.


De ontwerpers hebben onder leiding van de Griek Zapatinas een mooi gelijnde Italiaan neergezet. Begin dit jaar vernieuwde Alfa Romeo de Alfa 147 en voegde een paar uitvoeringen aan het gamma toe.


Het Italiaanse merk heeft de kleinste telg uit de familie voor de laatste keer vernieuwd. Eind 2007 komt een opvolger voor dit model.

Wij hebben de nieuwe blackline uitvoering getest. Deze uitvoering is te herkennen aan zwartgelakte stijlelementen, zoals het dak. Verder heeft deze uitvoering een verchroomde grille en buitenspiegels en 17 inch sportieve lichtmetalen velgen. Ook is deze uitvoering iets verlaagd en heeft deze een gelakte achterspoiler.


Het BlackLine-Pakket kan worden gecombineerd met twee benzinemotoren: de 1.6 T.Spark en de 2.0 T.Spark. Ook zijn er twee diesel-krachtbronnen, de 1.9 JTDM 8 klepper  en 1.9 JTDM 16 kleppenmotoren.


Het beste aan de Alfa 147 zijn de rijeigenschappen. Deze middenklasser is een echte rijdersauto. Deze Italiaan is een lekker sturende machine. Hij stuurt scherp en je hebt veel gevoel.

Je kan met deze auto zonder problemen hard de hoek om. Hij daagt je iedere bocht weer uit. Hoe harder met de Alfa 147 wordt gereden, hoe meer de auto in z'n element komt. De goede rijeigenschappen heeft deze auto te danken aan het onderstel.


De vering is vrij comfortabel afgestemd, maar dit gaat niet ten koste van de stabiliteit van de auto.


Interieur
Aan het interieur is ook het een en andere veranderd. Zo heeft deze uitvoering bi-colore interieurbekleding, zwarte dakbekleding en aluminium pedalen. Een echt Italiaans, mooi en stijlvol interieur. 


De stoelen zitten goed en met zaken als cruise control en bi-zone climate control is het zeker geen straf om met deze auto te rijden.  Ook achterin kan je prima zitten. Het is niet de ruimste uit de klasse maar je hebt voldoende bewegeingsvrijheid.

En om het sportieve karakter van deze auto te benadrukken heeft deze een sportief instrumentarium met rode schaalverdeling en witte verlichting.


Deze blackline kan geleverd worden met drie carrosseriekleuren, Rosso Alfa, Blu Montecarlo en Argento Alfa. De prijslijst van de Alfa 147 begint bij een ruime 19 duizend euro. Deze blackline staat voor ongeveer 25 duizend euro in de showroom.


Conclusie
Het is jammer dat deze Alfa 147 straks niet meer wordt geproduceerd, maar als zijn opvolger ook dezelfde rijeigenschappen krijgt dan hoeven we ons geen zorgen te maken.

Vergelijkbare artikelen