FANtv-nl-logo-mobile

Hummer H3

De Hummer H3 is de kleinste Hummer. De Amerikanen willen met dit model een groter publiek bereiken.


De Hummer H1 is de burgerversie van de terreinbeul die in actie te zien was tijdens de Golfoorlog. Met de H2 werd auto iets beschaafder. De H3 is voor Hummer-begrippen klein.


Ondanks het kleinere formaat weet deze Hummer zich nog steeds uitstekend te redden in het terrein.  Deze auto heeft op dit gebied dezelfde familietrekjes als z'n grotere broer de H1. Het onderstel is dan ook vooral afgestemd op terreinrijden.

Aan de basis voor de rijkwaliteiten van de HUMMER H3 staat het elektronisch geregelde vierwielaandrijvingssysteem, dat optioneel kan worden uitgebreid met een elektronisch te klokkeren achterdifferentieel en standaard beschikt over tractiecontrole en StabiliTrak-stabiliteitsregeling. Hiermee kan de H3 verticale obstakels of rotsen met een hoogte van 407 mm bedwingen en water met een diepte van 407 mm doorwaden met een snelheid van 32 km/h of water met een diepte van 610 mm met een snelheid van 8 km/h.


De off-road-prestaties zijn mede mogelijk doordat de wielen zover mogelijk op de hoeken van het voertuig zijn geplaatst, wat een maximale vrijloophoek van 37,5 graden aan de voorzijde en 34,6 graden aan de achterzijde mogelijk maakt. Hierdoor kan de H3 door diepe kuilen rijden zonder aan de voor- of achterzijde vast komen te zitten.

De H3 wordt aangedreven door de GM Vortec 3,7-liter vijfcilinder lijnmotor met dubbele bovenliggende nokkenassen en variabele kleptiming. Specifiek getuned voor de H3 levert dit blok een vermogen van 244 pk bij 5600 tpm en een maximum koppel van 328 Nm bij 4600 tpm. De krachtbron moet wel ruim 2.100 kilogram voortstuwen.


Voor het eerst bij een Hummer kan daarbij worden gekozen uit een handgeschakelde en een automatische versnellingsbak.


De H3 is leverbaar in drie uitvoeringen: de basisuitvoering, de Adventure en de Luxury.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl