FANtv-nl-logo-mobile

Nissan 350z

Uitsterven gebeurt constant, de dinosauriërs bijvoorbeeld. Zielig voor die beestjes maar beter voor ons. Anders hadden we op de menukaart gestaan.


Maar soms moet je voorkomen dat iets uitsterft; de panda, neushoorn, ijsbeer, teddybeer. En het uitsterven van de Z!


Nissan had de Z lijn al jaren, maar in 1996 leek deze te verdwijnen. In hun vrije tijd bouwden een aantal Nissan werknemers de 240z. Na een aantal wijzigingen kwam de Z concept en uiteindelijk de 350Z. De naam 350z komt van het blok wat er in ligt, een 3,5 liter V6. Uitgeroepen tot een van de beste motoren in de laatste jaren.

De 350Z is een echte FR. Kortom front-engine rear Wheel drive. Vroeger heel gewoon maar tegenwoordig zijn de meeste consumentenauto's voorwiel aangedreven. De motor voorin heeft als voordeel dat hij makkelijker te koelen is. De achteraandrijving heeft als voordeel dat je sturende wielen niet ook je aandrijfwielen zijn.


Dat is vooral een voordeel voor auto's met veel vermogen, aangezien de druk tijdens het accelereren dan op de achterwielen komen en die hebben dan weer grip!


Je hebt van die auto's die de aandacht trekken van autoliefhebbers. Er komen dan 100derden customized versies van uit Dit is zo'n aandachtstrekker. De Nissan 350Z is inmiddels van de 5de Z-generatie en de tweede als 350z. In 2004 kwam overigens ook een roadster versie uit met een softtop, ideal voor de warmere landen natuurlijk.


In verschillende kampioenschappen gooit de 350z ook hoge ogen. Op verschillende Import Events is deze jongen ook een echte showman; een heerlijke bak om mee te driften. Vele tieners kennen de auto van de videogames. Het is inmiddels misschien wel de meest geziene gast in drift en racegames.

Vergelijkbare artikelen