FANtv-nl-logo-mobile

Daihatsu Terios

De Terios is een compacte SUV. Het is een woon-werk-cruiser, niet al te groot zodat hij zich ook makkelijk in de stad kan bewegen. En is hij is ruim genoeg, dus je kan je gezin ook meenemen.


Maar het belangrijkste is dat de Daihatsu Terios geen hoge aanschafprijs heeft en er wel gewoon stoer uitziet.


De Terios is uitgerust met een 105 pk sterke 1.5 liter motor. Het blok levert een koppel van 140 Nm. Het is  een efficiënt motortje dat onder alle omstandigheden naar behoren presteert – en het maakt hem een stuk zuiniger dan de meeste andere SUV's. Wel zo goed voor het milieu.

De Terios is een beetje hard afgeveerd, maar dat hoort natuurlijk ook bij een auto met off-road capaciteiten. Met permanente 4-wielaandrijving en inschakelbaar sperdifferentieel voelt de Daihatsu Terios zich thuis op ruig terrein en pittige klimmetjes. Dat is ook niet zo gek want Daihatsu heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd als fabrikant van terreinauto's.


En om het deze SUV nog meer off-road capaciteiten te geven zijn optioneel tractiecontrole, stabiliteitscontrole, "Hill Assist Control" en "Down-hill Assist Control" leverbaar.

Maar als je een hekel hebt aan het wassen van je auto, of toch nooit onverhard rijdt, dan kun je beter kiezen voor de 2 wheeldrive-uitvoering. Dat scheelt natuurlijk in de aanschafprijs.


Op het asfalt zijn de prestaties ook goed. Ondanks de hoge koets blijven de vier wielen bij hoge bochtensnelheid op het asfalt. In de stad kan je heerlijk met de auto sturen. Hij is opvallend wendbaar.


Je kan dus kiezen of je Terios de techniek heeft van offroader, maar qua uiterlijk is het gewoon een off-roader.

De Terios heeft zowel voor als achter nauwelijks overhang. Bij klimmen of dalen is de kans daarom minimaal dat de bumpers de grond zullen raken. Ook de bodemvrijheid is heel behoorlijk. Voor de rest vallen de dikke bumpers op en de robuuste lijnen. Het reservewiel geeft hem de finishing touch.


Wat de Terios ook nog praktisch maakt is 380 liter bagage die je mee kan nemen. Dat kan vergroot worden tot 1625 liter door de bank neer te klappen. De bagageruimte is toegankelijk via de 5e deur welke aan de rechterzijde scharniert. Voor ons Europeanen niet echt gebruikelijk.


Je hebt in deze Terios genoeg ruimte. Zowel de bestuurder als de passagiers hebben geen reden tot klagen. Daarnaast zit je lekker hoog. De voorstoelen kunnen zo ver naar achteren dat menigeen het stuurwiel of de pedalen niet meer kan bereiken!

Het interieur van deze compacte SUV heeft een trendy dashboard, een robuuste middenconsole, contrasterende kleurstelling en een sportief ogend instrumentarium.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl