FANtv-nl-logo-mobile

Daihatsu Cuore

Daihatsu heeft al zeven generaties van de Cuore op de markt gebracht. Het is nog steeds een compacte zuinige auto.


De eerste Cuore verscheen in 1980 als klein en zuinig autootje met een 550cc tweecilindertje in het vooronder. De zevende generatie is nog steeds niet groot, maar al zeer volwassen.


De nieuwe Cuore is qua uiterlijk een echte Cuore. Hoog en smal, maar nu oogt hij een stuk sportiever. Door de hoog oplopende taillelijn heeft hij zelfs wel wat weg van zijn excentrieke broertje Materia.

De wielbasis van de Cuore bedraagt 2,5 meter. Dat is lang gezien het formaat van de auto. Dit is een langere wielbasis dan grotere auto's als Fiat Punto en Ford Fiesta. Dit komt doordat de wielen in de uiterste hoeken zijn geplaats.


Met deze Cuore kan je met een schoon geweten rijden. De CO2 uitstoot is extreem laag, slechts 104 gram per kilometer. En de auto gebruikt slechts 4,4 liter benzine per 100 km. Dat is bijna 1 op 23 en is hiermee de zuinigste benzineauto. Goed voor milieu en dus tegenwoordig ook erg hip.

Deze Japanner is uitgerust met een driecilinder 1-liter motor. Een driecilinder is een beproefd recept voor zuinige auto's. Bovendien is de driecilinder van Daihatsu zo ontwikkeld dat de krachtbron even stil en soepel loopt als een viercilinder.


Bijzonder van zo'n kleine auto is dat er meer dan genoeg binnenruimte is. De passagiers op de achterbank kunnen comfortabel zitten en deze kan over een lengte van 25,5 centimeter verschuiven. Volgens de Japanners heeft de Cuore zelfs meer ruimte dan BMW 7-serie. Alle deuren kunnen bovendien 90 graden worden geopend, waardoor in- en uitstappen geen problemen oplevert.

De Cuore is een kleine en wendbare auto die lekker uit de startblokken schiet. De besturing is scherp. Deze Japanner reageert levendig op het gas en komt goed mee met het verkeer. Door de gunstige pk/gewicht verhouding zijn de prestaties goed. In de stad stuur je makkelijk door het verkeer en op de snelweg kan je gerust op de linkerbaan rijden. En een ander voordeel is dat je hem natuurlijk makkelijk in de stad kwijt kunt.


Veilig is de Cuore ook. Deze compacte auto kan geleverd worden met maar liefst zeven airbags.

Vergelijkbare artikelen