FANtv-nl-logo-mobile

Volkswagen Phaeton

De Phaeton is het luxe vlaggenschip van het Duitse merk. Het is een “full-size luxury car”, oftewel een 4-deurs sedan, met alles er op en er aan.Phaeton was een Griekse halfgod wiens ouweheer, de zonnegod Helios, in een blitse zonnewagen rondreed. Natuurlijk wilde deze knul wel eens een ritje maken in de kar van pa, maar dat pakte slecht uit. De paarden merkten op dat ze met een onervaren bestuurder te maken hadden en ze sloegen op hol. Daarbij scheerde de zonnewagen rakelings langs de aarde, waardoor de woestijnen op onze planeet ontstonden. Om te voorkomen dat de hele aarde in een zandbak veranderde gooide Zeus een bliksemschicht naar de zonnewagen. Phaeton viel uit te wagen en sloeg te pletter op de aarde.Het is te hopen dat je het er in een Volkswagen Phaeton wel heelhuids afbrengt. In ieder geval is het een auto die iedere jongeman wel van zijn vader zou willen lenen. Het is een opvallend lange auto, een model dat men vroeger koets noemde. Dit zijn sedans waarbij de wielbasis is verlengt met een tussenschot tussen passagiers en chauffeur. De Jaguar XJ, de Maybach 57 en 62 waren koetsen, en er is één merk dat het model nieuw leven durfde in te blazen. Volkswagen met de Phaeton!Het is de duurste Volkswagen ooit. Een luxe Duitse limosine, die met de afmetingen van 5,06 bij 1,90 meter groot te noemen is. In de Phaeton zijn nieuwe technieken gebruikt die ervoor zorgen dat de auto extreem stil is, en dat de ruiten niet of nauwelijks kunnen beslaan. Een nieuw soort airco zorgt ervoor dat de passagier de luchtstroom niet voelt zoals bij standaard-airco's die op de passagiers en berijder blazen.Het model is in 2002 geïntroduceerd en sindsdien vrijwel ongewijzigd in productie gebleven. Alle motoren zijn gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met mogelijkheid tot handmatig schakelen (Tiptronic). Alle versnellingsbakken zijn gekoppeld aan permanente vierwielaandrijving (4Motion).


De Phaeton wordt gemaakt in een speciale fabriek in Dresden, met parket op de vloeren en een geheel glazen buitenkant zodat passanten van buitenaf kunnen zien hoe de auto's worden gemaakt.


Inmiddels is bevestigd dat in er 2010 een compleet nieuwe Phaeton komt. Deze zal een klasse lager komen dan de huidige versie en zal van het onderstel van de Audi A6 gebruik maken. De nieuwe Volkswagen-baas Martin Winterkorn hoopt dat de nieuwe Phaeton met de iets kleinere buitenmaten en iets goedkopere basisprijs een breder publiek kan bereiken.


Vergelijkbare artikelen