FANtv-nl-logo-mobile

Alfa 159 en 147 Business Pro

Deze Alfa's zijn behoorlijk populair op de zakelijke markt. Daarom komen de Italiaanen met luxe uitvoeringen die de “businessman” als een maatpak moeten passen.


De eerste luxe uitvoering is de Alfa 159 Business Pro. Deze Alfa is gebaseerd op de Progression-uitvoering. De Alfa 159 Business Pro is leverbaar vanaf 31.495 euro, de Alfa 159 Business Pro Sportwagon vanaf 32.595 euro.


Deze 159 is van binnen uitgerust met Cruise Control, Climate Control, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, leren bekleding, stoelverwarming, 16-inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren voor en achter met display, een regensensor en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Niet alleen qua uitrusting is deze auto comfortabel, maar ook qua weggedrag. Deze Italiaanse zakenman luistert erg goed als je het gas intrapt. De auto klimt snel naar hoge snelheden en blijft dan rustig en stabiel. Op de snelweg geeft de 159 het gevoel nog veel meer te willen. Met de Alfa heb je niet snel door dat je 120 rijdt. De ophanging vormt een goede balans tussen comfort en sportiviteit. De auto is hierdoor een fijne reisgenoot, wat hem erg geschikt maakt voor de zakelijke rijder.De besturing is direct en geeft je de mogelijkheid om de auto lekker sportief door de bochten te sturen. Je kunt een bocht lekker scherp inzetten en lang gas blijven geven voordat de auto over zijn voorwielen begint weg te schuiven. Ook in langere bochten laat de Alfa zich heel makkelijk controleren.


Alfa 147 Business Pro
De tweede Business Pro-uitvoering komt op de 147. Deze is gebaseerd op de Alfa 147 Distinctive. Het luxe karakter van dit Businessmodel wordt in het bijzonder benadrukt door de standaard lederen bekleding.


Verder is de Alfa 147 Business Pro voorzien van onder meer, 16-inch lichtmetalen velgen (spaakdesign), aluminium dorpellijsten, automatische bi-zone Climate Control, audiobediening in het stuurwiel, Cruise Control en zes airbags.


Deze middenklasser is een echte rijdersauto. Deze Italiaan is een lekker sturende machine. Hij stuurt scherp en je hebt veel gevoel.

Je kan met deze auto zonder problemen hard de hoek om. Hij daagt je iedere bocht weer uit. Hoe harder met de Alfa 147 wordt gereden, hoe meer de auto in z'n element komt. De goede rijeigenschappen heeft deze auto te danken aan het onderstel.


De vering is vrij comfortabel afgestemd, maar dit gaat niet ten koste van de stabiliteit van de auto.


De Business Pro-uitvoering is leverbaar in combinatie met de 1.6 T.Spark 16V (Veloce), 2.0 T.Spark 16V, 1.9 JTDm 8V en 1.9 JTDm 16V motoren.

Vergelijkbare artikelen