FANtv-nl-logo-mobile

Opel GT

Je hebt auto's die in een bepaalde omgeving het best tot zijn recht komen. Voor de Opel GT betekent dat een plaats waar je heel veel fun kan beleven: het circuit!


De Opel GT is niet alleen een sportwagen, maar hij oogt als een pure racer. Het design van de GT doet denken aan de Corvette.


De GT heeft ook gespierde, scherpe lijnen en van die gemeen kijkende koplampen. Sleuven in de motorkap, forse koelgaten in de neus en uitstroomopeningen achter de voorwielen zijn ook stijlelementen die we van de Corvette kennen.

De achterkant heeft wel iets van de BMW Z8, kijk maar naar de achterlichten en die twee bulten op de kofferklep. En dubbel 'vierkant' gepijpt.


Wat deze auto helemaal interesant maakt is det achterwielaandrijving. Daarnaast word deze auto standaard geleverd met ESP, traction control, airco, en cruisecontrol. Gelukkig kan je de Traction Control uitzetten.  En als je de ESP op “competitive mode” zet dan is het party time!

De GT heeft een goedmoedig weggedrag. Hij zal je niet snel verrassen. Hij voelt ook niet nerveus raspaard. Dit wordt benadrukt door de rustige respons op het gaspedaal.


De GT is uitgerust met een 2 liter turbo met directe injectie die gekoppeld is aan een handgeschakelde vijfbak. Het is helemaal geen nerveuze of piekerige motor. Het gaat allemaal lekker gemakkelijk. Aan snelheid ontbreekt het ook niet. Hij levert dikke prestaties: Van 0 tot 100 in 5,7 seconde en een topsnelheid van 230 kilometer per uur.

Niet onlogisch, want de GT heeft een gewicht van 1300 kilo en levert 264 pk bij 5300 toeren. Het koppel is ook niet kinderachtig met 353 Nm over het hele toerenbereik van 2500 tot 5000 toeren.


Tijdens al dat geweld zit je wel lekker. De stoelen lijken op kuipstoeltjes, maar ze zijn een stuk comfortabeler. Je hebt vanaf deze plek een goed overzicht op de motorkap die er lekker laag en breed uitziet.

Je hebt niet zoveel opbergruimte in het interieur. Geen probleem, want dan stuur je je koffers toch gewoon naar je vakantieadres.


De Opel GT is niet alleen een ontzettend leuke auto om in te rijden en om te zien, hij is ook nog eens prettig geprijsd. Hij kost namelijk 42.000 euro.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl